112 nieuwsHoltenbroekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Autobrand Zwartewaterallee blijkt pechgeval

Zwolle – De brandweer ontving dinsdagochtend een melding over een autobrand op de Zwartewaterallee. Ter plaatse aangekomen bleek er geen sprake van brand te zijn. Een technisch defect bleek de boosdoener.

“Ik schrok me rot,” zegt de jonge automobilist toen hij zwarte rook onder zijn motorkap vandaan zag komen. “Ik reed weg bij de verkeerslichten en rook een brandlucht. Toen ik de dikke zwarte rook zag heb ik de auto aan de kant van de weg gezet en 112 gebeld.” Ondanks dat hij aangaf dat de auto nog niet in brand stond besloot de 112-alarmcentrale uit voorzorg met spoed de brandweer te sturen. “Ik had de telefoon nauwelijks opgehangen en de brandweer was hier al,” aldus de jongeman.

De rookwolken zijn vermoedelijk ontstaan door een omgevallen reservoir koelvloeistof. Via de luchtinlaat kwam de vloeistof in het motorblok terecht. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button