112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Legerartsen oefenen gijzeling bij De Fundatie

door: Yentl Hofs

Zwolle – Bij Museum de Fundatie in Zwolle werd maandag een gijzeling in scene gezet. De gijzeling maakte deel uit van een oefening van het Ministerie van Defensie. Zo’n twintig militairen van een geneeskundige eenheid werden daarbij op de proef gesteld.

De soldaten, die opgeleid zijn tot arts, kregen de opdracht een VIP naar het museum te begeleiden. Daar aangekomen werd de VIP meegenomen door een gijzelnemer. Aan de militairen was het de taak om te kijken hoe zij daar mee omgaan. “Ze moesten zich maandagochtend om acht uur melden en kregen te horen dat ze de hele week niet thuis slapen,” aldus woordvoerder Evert Jan Daniels. Verder wist het leger van niks. De gijzeling was voor hen dus een complete verrassing.

Volgens Daniels is het belangrijk dat de soldaten hun militaire vaardigheden op peil houden: “In het dagelijks leven zijn de militairen werkzaam als geneeskundigen. Dit is iets compleet anders dan wat ze normaal doen.”

De rest van de week zijn de militairen ook de hort op. Zo stond er voor dinsdag een oefening met een groot chemisch ongeval op het programma.

Video stills © Sander van Hooren

Gerelateerde artikelen

Back to top button