Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Kringloopdag

Een week vol gratis activiteiten bij Stichting Kringloop Zwolle

Zwolle – Aankomende week houdt Stichting Kringloop Zwolle activiteiten tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek én tijdens Nationale Kringloopdag. Tijdens de kinderboekenruilmarkt op woensdag 4 oktober mogen kinderen gratis een kinderboek omruilen voor een ‘nieuw’ kinderboek. Dit kan in de vestigingen aan de Nieuwe Deventerweg en Nieuwe Veerallee. Volwassenen komen aan bod tijdens Nationale Kringloopdag op zaterdag 7 oktober in de vestiging in Zwolle-Zuid. Daar kunnen ze deel nemen aan een workshop ‘Boekvouwen’ en ‘Haken’.

Boekenruilmarkt ‘Boek voor een boek’ – 4 oktober

Tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek houdt Kringloop Zwolle voor kinderen een boekenruilmarkt waarbij deze een kinderboek van thuis gratis mogen omruilen voor een kinderboek uit de winkel. Een mooi moment voor de kinderen om te ontdekken hoe makkelijk en leuk recycling is. De ruilmarkt vindt plaats in beide vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Workshops en muziek in zuid tijdens Nationale Kringloopdag – 7 oktober

Nationale Kringloopdag viert men in Zwolle in de vestiging aan de Nieuwe Deventerweg. Medewerkers van het (vrijwillige) boekenteam leert workshopdeelnemers hoe zij aan de hand van een patroon tweedehands boeken kunnen vouwen in de vorm van een hart. Erica geeft in de vestiging een workshop haken met wol uit de kringloop. De workshops worden gegeven van 10.00 tot 15.00 uur en er is vrije inloop. De duur van de workshops is 45 minuten. De dag wordt gezellig opgeluisterd door diverse muzikanten.

Stichting Kringloop Zwolle wil met de beide activiteiten kinderen en volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken recycling en de circulaire economie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button