112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanrijding met meerdere auto’s op A28 bij Nieuwleusen

Zwolle – Op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen zijn dinsdagmiddag rond kwart over vijf meerdere auto’s op elkaar gebotst. Hierdoor werd de rijbaan in de richting van Hoogeveen afgesloten vanaf Zwolle. Het ongeval veroorzaakte een lange file.

De ANWB sprak over een uur vertraging op de A28 richting Groningen, tussen Zwolle-Noord en afrit Nieuwleusen. Er stond een file van meer dan 10 kilometer. Het verkeer werd via de vluchtstrook geleid.

Ook leidde het ongeval tot files op de N35 Almelo richting Zwolle. Vanaf de kruising Wijthmenerplas, stond de gehele Ceintuurbaan vast. Het ging hier om een vertraging van circa 8 minuten. Ook aan de zuidkant van Zwolle was sprake van filevorming op de IJsselallee. Ook hier was vanaf Winkelcentrum Zwolle Zuid tot aan de oprit A28 Zuid sprake van langzaam rijdend verkeer.

Omstreeks kwart voor zeven werd de A28 richting Groningen weer vrijgegeven. Tussen knooppunt. Hattemerbroek en de afrit Nieuwleusen stond toen nog wel 13 kilometer file.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button