Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

288 kinderen van 31 scholen uit Zwolle doen mee aan schoolzwemkampioenschap

Zwolle – Het schoolzwemkampioenschap gaat weer van start. Woensdag 23 en 30 januari is Zwembad de Vrolijkheid opnieuw de locatie voor basisschoolkinderen uit Zwolle. Dit jaar strijden leerlingen uit groep 3 tot en met 8 al voor de zevende keer om de titel ‘Schoolzwemkampioen van Zwolle’. De organisatie is in handen van zwemvereniging Swol 1894 met ondersteuning van SportService Zwolle en zwembad De Vrolijkheid.

Het spetterende schoolsporttoernooi is dit jaar opnieuw verdeeld over twee dagen omdat het aantal aanmeldingen blijft stijgen. “Om de kwaliteit van het toernooi en het plezier te behouden zijn we genoodzaakt het toernooi te verdelen over twee dagen”, vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle. Het kampioenschap start beide woensdagen om half twee ’s middags. Waar ruim 288 kinderen op de startblokken staan. De kinderen komen van 31 scholen uit  Zwolle.

Programma 23 en 30 januari

  • 13.30 uur: Start
  • 15.30 uur: Prijsuitreiking dagwinnaars

Op woensdag 30 januari zal wethouder René de Heer de prijsuitreiking verzorgen.

Één voor allen, allen voor één

Net als de voorgaande edities is Francin Hoefmans in het bijzonder ieder jaar actief met de organisatie van dit schoolzwemkampioenschap. “We organiseren dit kampioenschap heel graag omdat we de kinderen al vroeg willen laten beleven hoe leuk de (wedstrijd) zwemsport is. We zijn er trots op bij Swol 1894.” Maar niet alleen Francin is actief. Samen met 31 andere vrijwilligers werken zij mee aan een spetterende dag voor de Zwolse basisschoolkinderen.

Swol 1894 viert verjaardag

De zwemvereniging uit Zwolle met één van de langste sportgeschiedenissen in onze stad, viert dit jaar feest. Swol 1894 bestaat dit jaar 125 jaar. Iets om trots op te zijn. Niet alleen de landelijke finale van het schoolzwemkampioenschap komt dit jubileumjaar naar Zwolle. Ook het Open Nederlands Kampioenschap Masterzwemmen (ONMK), het Nederlands Jeugd Kampioenschap Synchroonzwemmen (NJK) en hoogstwaarschijnlijk het Nederlands Jeugd Kampioenschap Waterpolo (NJK) worden gezwommen in Zwembad de Vrolijkheid.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren