BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

600 woningen op de Oosterenk stap dichterbij

Zwolle – Het bouwen van 600 woningen op bedrijventerrein Oosterenk komt weer een stapje dichterbij. De gemeente Zwolle heeft in samenwerking met bouwfonds BPD, Jansen Vastgoed en woningcorporatie deltaWonen een aanvraag gedaan bij het Rijk voor een Woningbouwimpuls. Met het geld uit deze aanvraag kunnen dan nieuwe straten worden aangelegd en de openbare ruimte opnieuw worden ingericht. Of het geld wordt toegekend is nog niet bekend. De gemeente Zwolle gaat in ieder geval ook zelf 5 miljoen euro investeren voor de infrastructuur in het gebeid.

Voldoende woningen bouwen tot en met 2030

De 600 nieuwe woningen op de Oosterenk dragen bij aan regionale afspraken om voldoende woningen te bouwen tot en met 2030. De bereikbaarheid van het gebied , met o.a. het Isala ziekenhuis is van groot belang voor Zwolle en de regio. “Deze aanvraag gaat ons hopelijk de middelen geven om hieraan te werken, waarbij ook vergroening en klimaatadaptatie aandacht zullen krijgen.”, vertelt de Zwolse wethouder Gerdien Rots van ruimtelijke ontwikkeling.

Ruimtelijk Ontwikkelingsplan en flexwoningen

Momenteel wordt voor dit deelgebied gewerkt aan een Ruimtelijk Ontwikkelingsplan (ROP). Ook wordt er, in samenwerking met deltaWonen, een plan voorbereid voor flexwoningen. De aanvraag voor de Woningbouwimpuls is onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad. Bij honorering van de aanvraag door het Rijk kan het eerste deel van Oosterenk worden getransformeerd naar een hoogwaardig, prettig en leefbaar gemengd stedelijk gebied en komt de realisatie van woningen in het gebied steeds dichterbij.

 

Gebied waar de woningen worden gebouwd / gerealiseerd / bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button