KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse Haringparty levert € 20.000 op voor goede doel

Zwolle – Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2023, was er dit jaar weer de Zwolse Haringparty. Ruim 600 bezoekers genoten van de sfeervolle entourage op de Zwolse Golfclub en het mooie zomerweer. Dit jaar brachten de aanwezigen onder de noemer Maatkracht € 20.000,- op voor Stichting WijZ.

Vaatje Hollandse Nieuwe goed voor € 2.800,-

Tijdens de Zwolse Haringparty is er ook een loterij en een veiling gehouden. Veilingmeester Notaris Dick Timmerman van het Notarieel bracht de veilingitems onder de hamer, waarop de aanwezige gasten flink boden. Hoogtepunt van de avond was de veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe. Dat bracht € 2.800,- op. Aan het eind van de avond reikte voorzitter Frank Brilman namens de Stichting Zwolse Haringparty een cheque uit aan vertegenwoordigers van WijZ Welzijn Zwolle. De opbrengst gebruiken zij als bijdrage voor de aanschaf van een personenbusje. Dat zal worden ingezet voor het vervoer van ouderen en als mobiel informatiepunt.

Initiatiefnemers

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. ‘Service above all’ is niet voor niets het credo van serviceorganisatie Rotary.

Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van ras, geloof of politieke overtuiging. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap, zowel financieel als daadwerkelijk. De Zwolse Haringparty, met ieder jaar weer een ander goed doel waar een aanmerkelijke bijdrage naar toe gaat, sluit hier naadloos bij aan.

Rotaract is een vergelijkbare organisatie als Rotary, met dien verstande dat deze zich richt op leden in de leeftijdsgroep 18-35 jaar. Rotaract Zwolle bestaat uit een club jonge enthousiaste mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Baker Tilly, BMW Dusseldorp, Arslan & partners advocaten, Schagen Groep, Mocca D’Or, KVS, Wadinko, Eurosafe Solutions, het Notarieel, Jansen Vastgoed, VDK Groep, Novon Schoonmaak, Schuttelaar Wijnen & Geschenken, Zecht, Stern Partyservice, Hanos Zwolle en Golfclub Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button