Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolse docente van Greijdanus College loopt voor Open Doors

Zwolle – Zwolse aardrijkskunde docente Maaike Petrusma liep zaterdag het rondje Zwolle van 40 kilometer om het jaar 2020 achter zich te laten, maar vooral om geld in te zamelen voor Open Doors voor de christen die om hun geloof in Ethiopië vervolgd en verdrukt worden.

Zaterdagmorgen rond 11:00 uur stond er een politie auto in het Zandhove Bos. Het viel vele voorbijgangers op dat inspecteur van de politie Ronald Bakker daar midden op het pad stond. Ronald Bakker stond halverwege de route te wachten op Maaike Petrusma en Grietha Hidding. Maaike Petrusma liep het rondje Zwolle om 2020 achter zich te laten en om vooruit te kijken. Maar ze liep het rondje vooral om geld in te zamelen voor Open Doors. Inspecteur Ronald Bakker is een aantal jaren geleden samen met Maaike Petrusma in Ethiopië geweest en hebben een gezamenlijke liefde voor Ethiopië. Samen met vele anderen support en volgt Ronald Bakker acties voor Open Doors.

Grietha, Maaike en Ronald

Zaterdagochtend is ze om 7:00 uur vertrokken en zal ze onderweg de 40 kilometer vergezeld worden door vriendinnen. Onderweg liepen ook nog andere wandelaars mee. Op het stuk Zandhove Bos werd ze vergezeld door vriendin Grietha Hidding. En werden beide dames verrast door inspecteur Ronald Bakker.

Binnenkort gaat Maaike weer naar Ethiopië toe om daar de mensen te bemoedigen. Heel veel mensen hebben de wandeling gesponsord of gesteund en is er al meer dan € 1.600 binnengekomen voor deze wandeling. In totaal wil ze € 10.000 inzamelen voor Open Doors.

Muskathlon Maaike Petrusma

Al sinds Maaike Petrusma in 2009 voor het eerst in Ethiopië kwam heeft ze al een zwak voor dat prachtige land. Maaike mocht met eigen ogen zien wat voor werk Red een Kind en Compassion daar doen. Steeds weer wordt ze geraakt door de veerkracht van Ethiopiërs in soms zware en moeilijke omstandigheden. Dat inspireerde haar ook om een boek te schrijven Haile, uitgebracht in september 2020. De laatste jaren hoort ze steeds meer hoe christenen het daar moeilijk krijgen, hun mogelijkheden en vrijheden ingeperkt worden. Haar aandacht werd getrokken door het bericht van Open Doors dat er 280 christenen gedood zijn. Heftig en intens verdrietig. Het maakt dat ze opnieuw in actie wil komen. Voor haar kon dit misschien wel de grootste uitdaging worden. Voor haar persoonlijk, om oog in oog te staan met het lijden dat ze altijd vreesde. En toch wil ze, in haar kwetsbaarheid, die verbinding zoeken.

Muskathlon Maaike Petrusma

 

Maaike en Grietha hervatten hun wandeling voor Open Doors

Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Meer over Open Doors

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button