EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwols college op werkbezoek bij ondernemers in de stad

Zwolle – Vrijdag was alweer de laatste dag van de Tweedaagse van de Verbinding van het Zwolse stadsbestuur. Gedurende de hele dag lieten burgemeester en wethouders zich van nabij informeren over het reilen en zeilen in de stad. Vandaag in het bijzonder over het bedrijfsleven in Zwolle.

Hét moment voor de verschillende ondernemers om hun nieuwe plannen of koers te presenteren. Maar ook om knelpunten in de bedrijfsvoering aan te kaarten die te maken hebben met gemeentelijke overheidsregels. Eén van de bedrijven waar het college vandaag op bezoek ging was LakeSide, de nieuwe waterskibaan met beachclub aan de Wythmenerplas. Eigenaren Esther en Marcel Vredeveld spraken met burgemeester Henk Jan Meijer en wethouders Ed Anker en Nelleke Vedelaar.

Parkeerpaal probleem

De zaken gaan goed voor het nieuwe bedrijf, vertelt de ondernemer. Zo heeft de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond het Cablepark inmiddels als vaste trainingslocatie opgenomen. Er wordt op vaste momenten getraind op de baan en dat levert spectaculaire beelden op voor de toeschouwers. Ook de reserveringen voor groepen loopt bijzonder goed. ‘Maar wat voor ons echt een groot probleem is zijn de parkeerpalen bij de ingang van de Wythmenerplas.’ aldus het ondernemerspaar. ‘Mensen die komen voor een gereserveerde partij moeten langs die palen waar 3 euro aan muntgeld in moet. Sommige bezoekers zijn echt al omgekeerd omdat ze geen los muntgeld op zak hebben en er dus niet in kunnen’.
De parkeerpaal biedt inderdaad geen mogelijkheid om digitaal te betalen.

Fietsversnellingssysteem

Naast het bezoek aan Lakeside namen wethouders Filip van As, Jan Brink, René de Heer en secretaris Ingrid Geveke een kijkje achter de facilitaire schermen bij Isala, lieten Filip van As, Henk Jan Meijer en Nelleke Vedelaar zich onderdompelen in de wereld van binnenklimaatsystemen bij Zehnder Group terwijl de rest van het college op bezoek ging bij Fallbrook Technologies. De NuVinci Cycling Division van Fallbrook ontwikkelde een revolutionair fietsversnellingssysteem.

In oktober wordt weer een nieuwe Tweedaagse gehouden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button