Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwollenaren geven meer dan 23.000 euro aan de Hersenstichting

Zwolle – De inwoners van de gemeente Zwolle hebben tijdens de collecteweek € 23.100,- gegeven aan de Hersenstichting. Deze opbrengst wordt besteed aan hersenonderzoek, het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg.

De collecteweek liep van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. Van de 350 collectanten gingen 20 collectanten met een pinbus langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. In totaal is er 1200 euro is digitaal gegeven. “Wij blij met deze prachtige opbrengst van meer dan 23.000 euro en we zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich voor ons hebben ingezet,” zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting.

Beers: “Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Vroeg of laat raakt het ons allemaal. Met het geld dat we tijdens de collecteweek hebben opgehaald, laten we hersenonderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in om de patiëntenzorg verbeteren. We zetten niet in op één ziekte, maar we investeren in grensverleggende oplossingen die alle hersenaandoeningen helpen voorkomen en genezen.”

Impact van hersenaandoening

Bij hersenaandoeningen moet er onder andere gedacht worden aan dementie, depressie, migraine, beroerte, de ziekte van Parkinson en hersenletsel ten gevolge van een ongeluk. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan helaas nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Hersenpatiënten moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hun aandoening. In het dagelijkse leven heeft de omgeving vaak onvoldoende kennis van en aandacht en begrip voor deze gevolgen. Het is voor mensen met een hersenaandoening daardoor moeilijk, in sommige gevallen zelfs onmogelijk, om volwaardig te participeren in de maatschappij.

Hersenstichting

Gerelateerde artikelen

Back to top button