LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Meedenken over nieuwe invulling Kattegat

Verslag door Chantal Kuipers

Zwolle – De containers verdwijnen uit het Kattegat in Zwolle. Via brainstormsessies willen de bewoners van het Kattegat en gebiedsontwikkelaar City Developer-S  mensen uit Zwolle oproepen om mee te denken over een nieuwe manier van samen leven en wonen.

Brainstormsessies

Daniëlle Weener, bewoonster van het Kattegat, is enthousiast over de manier van samen wonen en leven in het containerdorp. ” De saamhorigheid en het gebruik maken van elkaars talenten maakt dit een fijne manier van wonen.”

Het Kattegat is een ‘containerdorp’ in het Spoorzonegebied. Er wonen momenteel rond de dertig bewoners die vaak op creatief en artistiek gebied actief zijn. De containers gaan verdwijnen en zullen plaats gaan maken plaats voor een nieuw woonproject. In tien brainstormsessies wordt gekeken waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. En zij mogen dan ook meedenken over de vorm van het bouwplan. Na de brainstorm sessies wordt een plan voorgelegd aan ontwikkelaar City Developer-S.

De volgende brainstormsessie is op donderdag 7 maart vanaf 19.00 uur.

Foto’s © Peter Denekamp”

Interview  Danielle Weener   ( Over samen leven en wonen in het Kattegat)

Interview Semoira Stomp  ( Over meedenken over nieuw bouwplan)

Kattegatfestival

Daarnaast organiseren de bewoners voor de tweede keer dit jaar het Kattegatfestival. Dit is een feest voor jong en oud met workshops, foodtrucks, theater, kunst en muziek.  Dit jaar zal het feestje in augustus plaatsvinden.

Interview Jacco Pot        ( Kattegatfestival)

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button