EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle stopt met thuisbezorgen van reisdocumenten

Zwolle – De gemeente Zwolle stopt met het bezorgen van reisdocumenten aan huis. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van deze bezorgservice van paspoorten en identiteitskaarten.

Sinds mei 2017 is het mogelijk voor alle Zwolse inwoners om het nieuwe aangevraagde reisdocument (paspoort of identiteitskaart) thuis of op het werk te laten bezorgen. De dienst wordt nu ruim een jaar aangeboden door de gemeente Zwolle.

122 keer gebruikt

In de periode mei 2017 tot en met juli 2018 zijn er ruim 34.000 aanvragen reisdocumenten geweest. Slechts 122 mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid het document te laten bezorgen. “Dat is 0,36%. Dit percentage blijft duidelijk achter bij de verwachtingen”, zo meldt de afdeling inwonerszaken van de gemeente.

Het thuis of op het werk laten bezorgen van een reisdocument was tegen betaling. Nu blijkt dat de dienst nauwelijks wordt afgenomen vindt de gemeente het niet zinvol deze dienst nog aan te bieden.

Terugloop in aanvragen reisdocumenten

Vanaf 2019 is er sprake van een sterke daling in het aantal aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten. De verwachting is dat nog minder mensen gebruik maken van de dienst. Bovendien is kostendekkendheid van de dienst niet haalbaar.

De bezorgservice wordt definitief beëindigd met ingang van 14 mei 2020. Dit is ook de datum dat het contract met de bezorger afloopt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button