112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle is genomineerd voor de Nationale verkeersveiligheidsprijs

Zwolle – Samen met Houten en Zoetermeer is Zwolle genomineerd voor de Nationale verkeersveiligheidsprijs 2016. Op 21 april wordt tijdens het Nationale Verkeersveiligheids Congres bepaalt wie er met de prijs naar huis gaat.  De prijs is een beloning voor de gemeente die zich het beste inzet voor het verbeteren van de lokale verkeersveiligheid.

Zwolle

‘Zwolle is diverse keren voorgedragen. Steeds met andere maatregelen. En juist die veelheid aan fietsvriendelijke maatregelen brengt Zwolle naar een nominatie.’, aldus de jury die bestaat uit de directeuren van de Fietsersbond, de ANWB, de SWOV en VVN.

Zoetermeer en Houten

De andere kanshebber Zoetermeer is genomineerd vanwege het Nachtnet van fietspaden. ‘Verlichting verhoogt de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid.’ Houten is genomineerd vanwege de ‘auto te gast’ straten en bovendien vanwege de vele fietstunnels. ‘Tunneltjes zijn niet per se origineel. Wel origineel is dat de gemeente Houten ze ook daadwerkelijk maakt!’

500 verkeersslachtoffers per jaar

In Nederland verliezen jaarlijks meer dan 500 mensen het leven door een verkeersongeval, en raken ca. 20.000 mensen ernstig gewond, waarvan 20% blijvend letsel overhoudt. Het aantal doden daalt geleidelijk, terwijl het aantal ernstig verkeersgewonden – zeker de laatste jaren – juist een stijging laat zien. De grootste groep raakt daarbij ernstig gewond als fietser. De meeste van deze ongevallen vinden plaats binnen de bebouwde kom en dus op het wegennet van gemeenten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button