Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle in het donker: beleef de magie van de Grote Kerk bij nacht

4 dagen lang!

Zwolle – Een unieke kans om de Grote Kerk in Zwolle te ontdekken in het donker. Dat kan van 3 tot en met 6 januari 2024, als het Academiehuis Grote Kerk zijn deuren opent voor een speciale avondopenstelling. Bezoekers kunnen genieten van een boekenmarkt, een panoramisch uitzicht over de stad, lokale lekkernijen en een virtual reality bioscoop.

De avondopenstelling begint met een boekenmarkt, waar boekenliefhebbers kunnen snuffelen tussen de boeken en op zoek kunnen gaan naar verborgen schatten. Daarna kunnen ze de geschiedenis van Zwolle beleven in Panorama Hanze, een interactieve tentoonstelling die de stad laat zien in de middeleeuwen. Vanaf het dak van de Grote Kerk hebben ze een adembenemend uitzicht over Zwolle in het donker, met alle lichtjes en sfeer. Een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Om op te warmen na de koude lucht op het dak, kunnen bezoekers zich tegoed doen aan warme chocolademelk en lokale lekkernijen bij de horeca van het Academiehuis. Als afsluiting van de avond kunnen ze een bijzondere filmvoorstelling bijwonen in de Virtual Reality Bioscoop, waar ze met een VR-bril een andere wereld kunnen betreden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button