Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle in finale ‘Gemeente met schoonste winkelgebieden 2016′

Zwolle – De finalisten voor de verkiezing ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ zijn bekend. In de categorie grote gemeenten (G25) strijden Apeldoorn, Haarlemmermeer en Zwolle om de titel. Bij de middelgrote gemeenten zijn Almelo, Kampen en Veenendaal (winnaar 2015) nog in de race voor deze prijs, die jaarlijks wordt toegekend door Stichting Nederland Schoon.

Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 558 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten. Onlangs maakte NederlandSchoon al de top 10 van winkelgebieden bekend die dit jaar strijden om de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016’. De ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ wordt op 16 november onthuld tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

Schoonste winkelgebied verkiezing

Voor de vierde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van het jaar. Middels de verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De verkiezing neemt ieder jaar in omvang toe. Zo zijn dit jaar 17% meer winkelgebieden onderzocht ten opzichte van vorig jaar en is het aantal deelnemende gemeenten aanzienlijk gestegen: van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016. Het winnende winkelgebied wordt begin november gehuldigd. De ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ wordt vervolgens samen met de ‘Grootste Stijger 2016’ bekendgemaakt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon op woensdag 16 november.

Gerelateerde artikelen

Back to top button