Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Zwolle en Utrecht strijdend naar een punt

Foto's © Hans Smit

Zwolle – PEC Zwolle heeft een knap punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Utrecht. Mustafa Saymak opende na een half uur de score, maar na rust stelden de bezoekers orde op zaken: 1-1. In het tweede bedrijf zagen de Zwollenaren een doelpunt afgekeurd en een rode kaart teruggedraaid worden.

Overwicht

De openingsfase was vanuit Zwols perspectief heel behoorlijk en leverde ook een tweetal mogelijkheden op. Dean Huiberts had de pech dat hij niet uitkwam met zijn stappen na een snelle uitbraak van Immanuel Pherai over links. Mustafa Saymak raakte niet veel later met zijn poging de bovenkant van de lat, al moet daarbij aangetekend worden dat de bal nog van richting werd veranderd door een Utrechter. Na het eerste kwartier kwam ook Utrecht een paar keer gevaarlijk door, maar tot echte kansen leidde dat niet. Even leek PEC Zwolle-spits Slobodan Tedić opnieuw geblesseerd te raken na een smerige tackle van Tommy st. Jago op de enkel. Wonder boven wonder kon de Servische aanvalsleider de strijd vervolgen.

Zetterer belangrijk

Na bijna een half uur spelen moest Michael Zetterer voor het eerst echt aan het werk. Eerst was dat met een keurige sliding op de bal, nadat de goalie ver zijn doel moest uitkomen. Even daarvoor kopte Sam Kersten een hoekschop in de handen van Maarten Paes. Met de voet liet Zetterer een minuut later zien opnieuw van waarde te zijn, nu op een inzet van Gyrano Kerk. Waar Utrecht naarstig op zoek was naar de openingstreffer viel de goal aan de andere kant. Saymak zag zijn uithaal opnieuw door een Utrechter, ditmaal Django Warmerdam, van richting veranderen, maar dit keer stuiterde de bal wél langs Paes in het doel: 1-0. Een enorme opsteker voor de Zwollenaren. Het was ook het eerste doelpunt in eigen stadion sinds er geen publiek meer welkom is. Dat die voorsprong bij rust nog steeds in handen was van de Blauwvingers had Zwolle volledig te danken aan Zetterer, die andermaal een magnifieke redding uit de hoge hoed toverde en nu Simon Gustafson van scoren afhield. Even daarvoor werd de keeper wel gepasseerd door Bart Ramselaar, maar werd die treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Langszij

De tweede helft begon onrustig, met veel fouten aan beide kanten maar aan strijdlust ontbrak het niet. Pherai was met een kopbal gevaarlijk, al was Utrecht de bovenliggende partij. Dit resulteerde op het uur in de gelijkmaker van Mimoun Mahi, die met een diagonaal schot de lange hoek vond: 1-1. De claim van vermeend buitenspel vond geen gehoor bij de arbitrage en dus stond het weer gelijk. In die fase wilde FC Utrecht doordrukken maar viel de goal net als voor rust aan Zwolse zijde. Echter kon het doelpunt van Drost op aangeven van Pherai niet op goedkeuring vanuit Zeist rekenen. Hoewel er niet gevlagd werd, viel na drie minuten overleg het kwartje voor Zwolle de verkeerde kant op en werd de goal toch geannuleerd vanwege buitenspel. Ook Eliano Reijnders had even later de pech dat zijn inzet op de paal eindigde.

In de slotfase probeerde René Hake met Eljero Elia alsnog de winnende te forceren, terwijl John Stegeman Mike van Duinen bracht. Gescoord werd er echter niet meer. Volgende week zaterdag, 28 november, gaat PEC Zwolle op bezoek bij VVV-Venlo. Ook dan klinkt het beginsignaal om 21.00 uur.

PEC Zwolle – FC Utrecht: 1-1 (1-0)

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Makkelie

Gele kaarten: St. Jago, Elia (FC Utrecht) Paal, Huiberts en Lam (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Lam, Nakayama, Paal, Saymak (67’ Drost), Kersten (76’ Doué), Reijnders (81’ Van Duinen), Pherai, Tedić, Huiberts (67’ Strieder) en Van Wermeskerken

Opstelling FC Utrecht: Paes, Maher, Kerk, Van Overeem (76’ Van de Streek), Gustafson, Janssen (25’ Hoogma), Mahi (76’ Dalmau), Troupee, Warmerdam, Ramselaar (86’ Elia), St. Jago

Scoreverloop:

32’ Warmerdam e.d. 1-0

59’ Mahi 1-1

‘Jumbo Van Andel, Epe Man of the Match’: Michael Zetterer

PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit
PEC Zwolle – FC Utrecht Foto © Hans Smit

Gerelateerde artikelen

Back to top button