Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Herinrichting Eemhoeve van start

Zwolle – Natuurlijk spelen en biodiversiteit: dat zijn de centrale thema’s van de herinrichting van Wijkboerderij de Eemhoeve. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet.

Wijkboerderij de Eemhoeve ligt op een mooie, groene locatie tussen de Aa-landen en Holtenbroek aan de Dobbe. Een groen hart te midden van wegen en huizen.

“Met de herinrichting willen we de mogelijkheden voor natuurlijk spelen vergroten, net zoals de biodiversiteit. Dit met als doel de wijkboerderij nog mooier, groener en uitdagender te maken voor onze bezoekers.”

Coördinator Monique Meijer

Inmiddels zijn de sloten gegraven, is de nieuwe afrastering klaar en staat de nestschommel op zijn plek. Samen met bewoners krijgt het nieuwe terrein van de Eemhoeve steeds meer vorm. Monique: “We werken daarnaast samen met Toegankelijk Zwolle om van de wijkboerderij een fijne plek te maken voor iedereen.”

Natuurlijk spelen

Met het nieuwe speelterrein is er voor kinderen meer ruimte om te spelen en te leren over de natuur. Daarbij houdt men rekening met kinderen met een beperking, zodat ook zij gebruik kunnen maken van het speelterrein. Eind november plaatst de Eemhoeve een waterpomp met drie houten boomstammen als watergoten. Verder komen er bokspringpalen, zwerfkeien en een liggende boom als klimobject.

Biodiversiteit

Met twee nieuwe poelen creëeren zij een fijne plek voor de varkens, maar ook voor kleine dieren zoals padden. De hagen en struiken zorgen voor schaduw- en schuilplekken. Verder komen er een aantal nieuwe bomenrijen, een insectenhotel, een egelschuilplaats en een paddenschuilplaats. Ook het nieuw aan te leggen kruidenmengsel bij de sloten maakt meer biodiversiteit mogelijk. Door ondergangen in het hekwerk te maken, kunnen egels en andere kleine dieren onder of door het hekwerk heen.

Op dit moment werken zij hard op het terrein. Het streven is om dit alles half december af te ronden, met een mogelijke uitloop naar januari 2021. Wie wil weten wat er nog meer gebeurt op Wijkboerderij de Eemhoeve, kan kijken op http://www.traverswelzijn.nl/herinrichtingeemhoeve of de Eemhoeve volgen op Facebook.

Deze herinrichting is mogelijk dankzij een subsidie van Provincie Overijssel, het Hervormd Weeshuis en de Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button