LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

YouTube jacht in Zwolle

Zwolle- Een opvallende verschijning in de Thorbeckegracht aan de Buitenkant in Zwolle: een groot jacht met de naam Enjoy Life. Het schip is van Erik en Diana, een echtpaar dat woont en werkt op het water. Ze hebben ook een YouTube-kanaal waar ze hun avonturen delen.

 

Een passie voor varen

Erik en Diana zijn getrouwd en wonen in Dordrecht op hun jacht de Enjoy Life. Ze zijn werkzaam in de binnenvaart en hebben voor hun werk een motortankschip genaamd Gibraltar. Hun plezierjacht hebben ze de naam Enjoy Life gegeven omdat dit hun levensmotto is. “We willen elke dag genieten en zoveel mogelijk uit het leven halen. Samen ontzettend veel lol hebben”.

Op hun YouTube-kanaal Enjoy Life laten ze dan ook zien hoe ze varen, reizen, onderhoud doen en plezier maken. Het stel heeft meer dan 10.000 abonnees en hun video’s worden goed bekeken.

Uitgebrand

Het jacht is in 2017 door Erik en Diana aangekocht van de vorige eigenaar. Deze was het schip aan het opknappen nadat hij van binnen helemaal was uitgebrand. Het jacht is een indrukwekkend schip van 21 meter lang, 6 meter breed en 5 meter hoog. Gebouwd in 1992 door de werf De Groot in Groot-Ammers.

Even wat technische details voor de liefhebbers: Het is een stalen motorjacht van het type De Groot 1800 AK. Het heeft een krachtige motor van 320 pk, een boegschroef, een hekschroef, een generator, een omvormer, een watermaker, een airco, en een verwarming. En voor de huishoudelijke taken aan boord zijn er uiteraard een wasmachine, een droger, een vaatwasser, een magnetron, een oven, een koelkast, een vriezer, een televisie, een radio, en een dvd-speler. En om nou een mooi tochtje over zee te maken is er uiteraard ook  een navigatiesysteem, een radar, een dieptemeter, een marifoon, een gps, een kompas en wat al niet meer nodig is om een beetje zeewaardig te zijn. Voor Erik en Diana is het een echt woonhuis. Het jacht heeft dan ook veel leefruimte en slaapplaatsen.

De exacte waarde van het jacht is niet bekend, maar je kunt er een aardig stulpje van kopen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button