Nieuws uit ZwolleVoetbal

WVF met onderuit bij IJVV in IJsselmuiden

Zwolle – Vooraf bekeken is de wedstrijd IJVV – WVF er één die bol staat van de sentimenten op trainersgebied. Bij IJVV zit officieel de in Westenholte welbekende Brugt Bergsma op de bank. Officieel, want in de praktijk zit daar al de onlangs nieuw aangestelde trainer Eduard Lindeboom, die ook al een WVF-verleden op zijn CV heeft staan. Tel daar nog eens bij op dat aan Westenholter kant trainer Herben Visscher twee seizoenen IJVV getraind heeft en het plaatje is duidelijk. Bij het aanbreken van de wedstrijd komt de zon door de bewolking en mist heen, waardoor het prettig toeven is langs de lijn.

Bij WVF heeft er, ten opzichte van de winstpartij twee weken terug tegen Hellendoorn één wijziging in de basisopstelling plaatsgevonden, keeper Mike Te Wiele is weer fit en keept dus. Dat betekent dat Gert Schaafsma, die Mike overigens prima verving, weer op de bank plaats neemt. Wel in de basis de lichtgeblesseerde Romano Luhukay.

In de beginfase twee afwachtende ploegen die elkaar aftasten en lijken te zoeken naar elkaars zwakke punten. WVF lijkt in het eerste kwartier de iets betere ploeg. Het team uit Westenholte deelt ook de eerste paar speldenprikken uit via de in het midden goed vrijgespeelde Marc van der Vegte die vanaf 20 meter kan aanleggen, maar het vizier nog iets te hoog heeft gericht. Terwijl de mist steeds meer over het veld komt te liggen, hebben beide ploegen moeite om echt lekker in de wedstrijd te komen. WVF kan zijn spitsen Mellema en Berends niet goed in stelling brengen en IJVV moet het in deze fase vooral van zijn werklust hebben, maar komt een paar keer gevaarlijk door over rechts, waar Luhukay niet echt lekker in de wedstrijd zit. Terwijl het publiek al begint te denken naar een typische 0-0 wedstrijd te kijken, wordt de wedstrijd in de 22e minuut ietwat curieus open gebroken. IJVV zet een aanval op over de rechterflank, waar de rechterspits volgens de kenners langs de lijn duidelijk in buitenspelpositie, door mag gaan, twee WVF-ers (te) gemakkelijk voorbij loopt en de bal hard voorgeeft. Daar wordt de bal ongelukkig beroerd door aanvoerder Martijn Ruijsch, waarna de op het verkeerde been staande Te Wiele kansloos is. 1-0 en WVF kan aan de bak. De wedstrijd zelf blijft behoudens de stand in het restant van de eerste helft in evenwicht, de enige opwinding ontstaat als scheidsrechter Huis in ’t Veld een paar keer signalen van zijn grensrechter negeert, waardoor een reactie vanaf de bank van WVF wordt uitgelokt. WVF dwingt te weinig af en wordt in het vervolg sporadisch, via twee vrije trappen van 25 meter gevaarlijk. Beide keren is de poging van Van der Vegte niet goed genoeg en kan deze verwerkt worden tot corner. De beste kans voor WVF in de eerste helft ontstaat als Niek Mulder in de 44e minuut van 20 meter kan uithalen, maar dat schot eindigt in een mêlee van benen en treft geen doel.

Na de rust is de intentie van WVF duidelijk. Er moet gescoord worden en er wordt dan ook aanvallend gewisseld. Trainer Visscher brengt rechts op het middenveld de weer van een slepende blessure herstelde Jari Bezembinder voor Niek Mulder, waardoor er meer aanvallende intenties ontstaan. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft wordt over de linkerkant een mooie aanval opgezet, die uitmondt in een voorzet van Marc van der Vegte en terecht komt voor de voeten van de net ingevallen Bezembinder. Bezembinder doet alles goed, neemt prima aan, maar krijgt de bal in twee pogingen niet langs keeper Jasper Fix van de gastheren. Dezelfde Bezembinder wordt even later nogmaals gevaarlijk als hij een lastige voorzet, weer over links, koppend toch nog richting het doel weet te werken. Door de toenemende mist wordt het zicht er buiten en blijkbaar voor de scheidsrechter van dienst ook binnen het veld, niet beter op. WVF probeert aanvallend iets voor elkaar te krijgen, maar begint zich meer en meer te ergeren aan de soms warrige beslissingen van de leidsman. Gevolg is dat de Westenholter ploeg, die de laatste 7 wedstrijden niet meer verloor en in uitwedstrijden het hele seizoen nog ongeslagen was, die status steeds verder af ziet drijven en een redelijk kansloos restant van de wedstrijd speelt. Waar in het begin van de tweede helft de beste kansen nog voor WVF waren, komt er in het laatste gedeelte van de wedstrijd in de omschakeling steeds meer ruimte voor de spitsen van IJVV. De tweede treffer van de gastheren hangt in de lucht en in de 85e minuut wordt het dan ook 2-0 als de jonge nummer 10, Tim Roeland van dichtbij binnen kan schieten.

Conclusie: geen punten, geen doelpunten, een tegenstander die misschien iets meer de wil om te winnen in zijn spel had zitten en lastige omstandigheden. Maar dat laatste is geen excuus aangezien beide ploegen daar last van hadden. Volgende week komt koploper DZC ’68 naar sportpark de Weide Steen. Een mooi affiche om te laten zien dat deze wedstrijd een incident was.

IJVV – WVF 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 22- Martijn Ruijsch ed 1-0; 85- Tim Roeland 2-0

Opstelling WVF:
Te Wiele; Bril, van den Belt, Stals, Luhukay; Mulder (46. Bezembinder), Ruijsch, Koning, Van der Vegte; Berends en Mellema.

Gele kaarten: Ruijsch en Te Wiele (WVF) en Ruiter, Van den Berg en Roeland (IJVV).

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button