MagazineMuziek

Workshopprogramma Opentrekzakfestival september is rond

De organisatie van het Opentrekzakfestival.nl is er weer in geslaagd een scala aan Workshops te regelen. Workshops voor beginners en begonners, voor middengroepers en gevorderden.
De docenten zijn dit jaar: Wouter Kuyper om je te laten proeven van virtuositeit via je balg, Cocky van de Burgt om je Iers en Schots in te leiden, Mark Söhngen om je het Swingen op de 1-rijer bij te brengen en Heleen Rook om de beginners te laten Stralen in de muziek.

Dat is nog niet alles: Wil je weten hoe je trekzak er van binnen uit ziet en heb je een klein dingetje dat misschien wel gelijk even te repareren is? Dan is stemmer en technicus Marten Deelstra de aangewezen docent voor een korte workshop van een half uur. Boek je deze mini workshop tegelijk met een andere workshop, dan heb je voorrang bij Marten om 12:30 uur, dat is tijdens de lunchpauze van de andere workshops. ’s Middags is je dan ineens veel meer duidelijk over je instrument en wellicht een klein dingetje gerepareerd of een knop gedraaid als je met het middagdeel begint; je kunt het dan gelijk uitproberen.
Een muziekmarktje met aanverwante artikelen is ook dit jaar weer aanwezig.

Voor wie nog geen enkele ervaring heeft op de trekzak, zijn er leden van de Zwolse Trekzakclub die tenminste twee keer een gratis kennismakingsworkshop aanbieden. Trekzakken (ongeveer 5) zijn aanwezig zijn om je eventuele nieuwe hobby te kunnen beproeven…

Last but not least: Iedere trekzakker en (onversterkte) muzikant die andere trekzakkers wil ontmoeten en samenspelen is bij deze ook van harte uitgenodigd om te komen spelen.
En dat in een fantastische oase van groen in hartje Zwolle: Doepark Nooterhof.
De toegang tot het terrein is gratis. Horeca voor de kleine en grote beurs is op het terrein voorhanden.
Kortom: je moet gewoon op 13 september in Zwolle zijn, in Doepark Nooterhof . Weer of geen weer, het festival gaat door!

Website Opentrekzakfestival

Gerelateerde artikelen

Back to top button