Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Maestro: een spannende strijd om de dirigeertitel

Een Sprankelende Wedstrijd

Zwolle – Op donderdag 30 mei is er in de prachtige Plantagekerk in Zwolle een waar muzikaal spektakel. Wie zal de felbegeerde titel van de nieuwe Zwolse Maestro in de wacht slepen? Vijf spraakmakende Zwollenaren gaan de uitdaging met elkaar aan in deze prestigieuze wedstrijd, die een hoogtepunt vormt binnen het amateurkunstfestival IK TOON en dit jaar alweer voor de vierde keer wordt gehouden.

Vijf bekende Zwollenaren

Bij de vorige editie ging de prijs naar niemand minder dan de veelzijdige columniste en presentatrice Nynke de Jong. Dit jaar belooft de competitie nóg spectaculairder te worden met een indrukwekkende line-up van deelnemers. Denk aan niemand minder dan onze burgemeester Peter Snijders, de getalenteerde zanger Mike Appelhof, de creatieve kunstenaar Dennie Boxem, en niet te vergeten, twee bekende Zwolse radiopresentatrices: Marrit de Vries van Radio 538 en Chantal Quak van Radio 10. Zij zullen de baton ter hand nemen en proberen het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel te dirigeren naar muzikale perfectie.

De Zwolse Maestro is niet alleen een adembenemende uitdaging voor de deelnemers, maar ook voor het publiek. Het is een unieke kans om lokale bekendheden te zien schitteren in een verrassende rol, waarbij ze hun talent en lef tonen voor een live publiek.

De felbegeerde titel

De jury, onder leiding van de vorige winnares Nynke de Jong, zal nauwlettend in de gaten houden wie er het beste leiding kan geven aan het orkest. Wie het beste het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel weet te dirigeren gaat met de gouden baton en de titel Zwolse Maestro naar huis.

Wil jij hierbij zijn

Wil je deze muzikale hoogvlieger niet missen? Zorg dan dat je erbij bent op donderdag 30 mei om 19.30 uur in de betoverende Plantagekerk. Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts 5 euro per persoon via www.stadkamer.nl/agenda. Bereid je voor op een avond vol verrassingen, humor en vooral veel muzikaliteit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button