Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Word jij de nieuwe Stadsdichter van Zwolle?

Zwolle –  Zwolle zoekt een nieuwe stadsdichter. Iemand die alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.  Iedereen die zich geroepen voelt tot dit mooie vrijwilligers ambt mag solliciteren.  Het stadsdichterschap is een initiatief van Zwolle Zien en de Stadkamer in Zwolle.

Solliciteren

Sollicitaties voor de functie van Stadsdichter van Zwolle kunnen ingestuurd worden tot 1 november 2018.  Dichters en dichter-zangers kunnen hun schriftelijke motivatie én 3 gedichten over Zwolle insturen via de website www.zwollezien.nl.

Solliciteren

De commissie is op zoek naar iemand met betrokkenheid bij de stad Zwolle en de actuele Zwolse ontwikkelingen.   Uiteraard wordt er bij de selectie gelet op de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie. Ook speelt de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger een rol, net als diens visie op de invulling van het Stadsdichterschap. De nieuwe dichter voor Zwolle wordt in principe aangesteld voor een periode van 2 jaar.

Vertegenwoordigers van Zwolle Zien en Stadkamer voeren op donderdag 15 november gesprekken met de kandidaat-Stadsdichters.

Presentatie nieuwe Stadsdichter

De nieuwe dichter voor Zwolle wordt aan de stad gepresenteerd tijdens Nationale Gedichtendag, 31 januari 2019. Afzwaaiend stadsdichter Kees Smits wordt dan hartelijk bedankt voor de wijze waarop hij het stadsdichterschap in Zwolle vorm gaf.


Stadsdichter gezocht

De stille dichters mogen zich weer roeren
hun woorden laten dansen
door de straten van de stad
straks wordt een nieuwe stadsdichter
gekozen en gekoesterd
dat luistert nauw
dus zoeken we een dichter die met kracht
het leven van de stad in woorden weet te vangen
bloedstollend voor de eeuwigheid bewaard
Dat luistert nauw voor Zwolle.

Trijntje Gosker

Gerelateerde artikelen

Back to top button