Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wijkagenten: Zet je licht aan!

Zwolle – Het wordt steeds vroeger donker, dus is het belangrijk dat fietsers hun fietslampjes op tijd aanzetten. Met de actie ‘Zet je licht aan!’ proberen de wijkagenten in Zwolle fietsers aan te sporen zich ook in het donker te laten zien. Onder andere Berthold Snippe, wijkagent van Holtenbroek, spuit opvallende tags op het asfalt van fietspaden. Hij deed dat onder andere bij de tunnel tussen de binnenstad en Holtenbroek. Daar spraken wij hem over het hoe en waarom van de actie.

De tags helpen zeker. In plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” hun licht aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond. Ook politiecontroles op fietsverlichting moeten de fietsers attenderen op het gebruik van hun fietslamp. Het is ook zonde van de bekeuring die 55 euro bedraagt (+ 9 euro administratiekosten).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button