Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Werkzaamheden Vechtdalverbinding vorderen gestaag

Zwolle – Het is er altijd druk, daarom moest er groots ingegrepen worden. Iedere dag rijdt er veel verkeer vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Om het verkeer voor de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten verlopen, heeft de provincie besloten deze wegen aan te passen. Tijdens de nacht van 24 juni op 25 juni ging de afrit naar Meppel open. De opening van het nieuwe viaduct staat gepland voor augustus.

Vooral in de spits zijn deze weken drukker dan druk, hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Daarnaast is de Vechtdalverbinding niet duurzaam veilig ingericht. Om het verkeer ook op de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft de provincie besloten de Vechtdalverbinding aan te passen. Alle bomen die gekapt worden door de werkzaamheden, worden gecompenseerd.

Nieuw viaduct

Het nieuwe viaduct wordt onderdeel van de nieuwe aansluiting tussen de A28 en de N340, over twee maanden is de viaduct gereed. Het nieuwe klaverblad gaat ervoor zorgen dat het verkeer op de snelweg de A28 kan afslaan richting Ommen / Hardenberg zonder te hoeven stoppen bij de verkeerslichten na de afrit. Het verkeer wordt rechtstreeks via de viaducten doorgeleid naar de de N340. Uiteraard geldt dit ook andersom voor het vele verkeer dat vanuit de richting Ommen / Hardenberg naar de snelweg moet.

De uitvoerende wegwerkzaamheden in het gebied zijn in 2020 gestart. In 2023 is het project klaar.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button