KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Bewegwijzering wandel- en fietsnetwerk Zwolle is aan groot onderhoud toe

Zwolle – De bewegwijzering van het wandel- en fietsnetwerk van Zwolle is aan groot onderhoud toe. Dat blijkt uit onderzoek van routebeheerder MarketingOost . Deze organisatie, die het toerisme bevordert in onze regio, loopt jaarlijks het hele wandel- en fietsnetwerk langs.

Bij de controle, die dit voorjaar is gedaan, is het gehele netwerk langsgereden en zijn alle borden gecontroleerd en als dat nodig was schoongemaakt. Daarnaast zijn beschadigde bordjes hersteld en missende bordjes vervangen.  Dit zorgt ervoor wat inwoners vandaag en morgen prettig van knooppunt naar knooppunt kunnen wandelen.

Maar uit de controles blijkt nu ook dat groot onderhoud van de borden wenselijk is voor de gemeente Zwolle. Op dit moment analyseert Routenetwerken MarketingOost de staat van het netwerk in de gemeente Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Hierbij kijken ze niet alleen naar de levensduur en duurzaamheid van de bewegwijzering maar ook hoe de bestaande wandel- en fietsroutes elkaar aan kunnen vullen en versterken. De ervaringen binnen de  Vechtdal gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg, waar op dit moment het routenetwerk onder handen wordt genomen, zijn hierbij zeer leerzaam.

Wat er precies gaat veranderen qua nieuwe bewegwijzering en nieuwe routes wordt dit najaar bekend.

Melding voor Routenetwerken in Overijssel

Kom je onderweg iets onduidelijks tegen in de bewegwijzering? Of zie je een beschadiging aan de palen, panelen, borden of stickers? Dan kun je dat melden met een formulier op de website van MarketingOost.

Route melding
De ChristenUnie heeft dit voorjaar een motie ingediend om de bewegwijzering te laten checken. Hierop heeft het college de vraag uitgezet bij Routenetwerken MarketingOost

Gerelateerde artikelen

Back to top button