Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Clubicoon Bram van Polen zet punt achter glansrijke carrière bij PEC Zwolle

Zwolle – Met een prachtige videoboodschap kondigt clubicoon Bram van Polen (38) aan dat hij na achttien jaar trouwe dienst een punt zet achter zijn indrukwekkende loopbaan bij PEC Zwolle. In een hartverwarmende boodschap, uitgesproken vanuit een leeg stadion, deelde Van Polen zijn gevoelens en herinneringen met de fans.

“Al 18 jaar rijd ik van Harderwijk naar Zwolle, naar m’n tweede thuis,” begon Van Polen zijn betoog. “ 18 jaar waarin ik echt alles heb gegeven. Aan die 18 jaar als voetballer komt nu een einde.

‘Nooit meer voetballen in een vol stadion voor jullie. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen.”

Videostill YouTube PEC Zwolle

Van Polen, die meer dan 500 wedstrijden voor de club speelde, benadrukte de speciale band die hij heeft met PEC Zwolle en zijn waardering voor de fans. “Nooit meer voetballen in een vol stadion voor jullie,. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen” deelde hij met een brok in zijn keel.

Historische bekerfinale 2014

De hoogtepunten van zijn carrière, waaronder de historische bekerfinale tegen Ajax in 2014, waarin hij met zijn 5-1,  voor altijd als doelpuntenmaker in de herinnering van de fans gegrift staan.  Datzelfde jaar mocht Van Polen ook de Johan Cruijff Schaal omhooghouden na wederom een zege op landskampioen Ajax en was hij de aanvoerder van het team dat het clubdebuut maakte in Europa tijdens het tweeluik met Sparta Praag.

Naast zijn prestaties op het veld, benadrukte Van Polen ook de waarde van de club en de mensen eromheen. “Dit is onze club en dit is de mooiste club van allemaal,” verklaarde hij vol trots.

Met de slotwedstrijd van het huidige seizoen tegen FC Twente geeft Van Polen zijn laatste optreden in het PEC Zwolle-shirt. Na zeventien seizoenen bij PEC Zwolle wil Bram iedereen die in wat voor hoedanigheid heeft bijgedragen aan zijn carrière, ontzettend bedanken. ‘Deze liefde is voor altijd.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button