Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten in 2020

Zwolle – Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Tijdens de laatste beslisronde van dit jaar werd achttien duizend euro toegezegd aan tien verschillende projecten. Hiermee komt het jaartotaal op 175 duizend euro.

Er kwamen dit jaar minder aanvragen binnen bij het Weeshuis. Dit is volgens het bestuur te wijten aan de pandemie die sinds maart van dit jaar vele jeugdprojecten lam heeft gelegd. Gelukkig kon een aantal projecten dusdanig worden aangepast dat deze coronaproof waren. Daarnaast zijn alternatieve projecten opgestart en een aantal van deze kon op steun rekenen van het Weeshuis. Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financi√ęn rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 22 februari 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de eerste beslisronde van 2021.

De tien projecten die in deze beslisronde een toezegging ontvangen, betreffen o.a. Harvest & Vrienden. Dit ensemble wordt ondersteund bij hun coronaproof optredens rondom de feestdagen bij zorginstellingen waar jongeren verblijven. Stichting Jeugdvakantieweek krijgt een bijdrage voor vakanties voor kinderen uit sociaaleconomisch kansarme Zwolse gezinnen. De Geert Groteschool mag rekenen op financi√ęle steun voor het veranderen van hun schoolplein naar een schooltuin. Korfbalvereniging Oranje Zwart krijgt een financi√ęle injectie voor het plaatsen van korfbalbomen bij instellingen waar G-korfballers wonen. Een student van de docentenopleiding muziek krijgt een bijdrage voor een muziekproductie. Ook Stichting Stad & Cultuur mag rekenen op financi√ęle steun voor Kunstbende Overijssel 2021. Stichting Prinses Christina Concours wordt ondersteund bij de Classic Express in Zwolle in 2021. Stichting De Vertellende Piano krijgt een bijdrage voor de voorstelling en het luisterboek Assepoester waarbij thema‚Äôs als pesten en buitensluiten aan de orde komen. Stichting Stukafest mag rekenen op steun voor het Studenten Kamer Festival 2021, dat volgend jaar online wordt uitgevoerd. En Rubens Ruimte krijgt een bijdrage voor ‚ÄėGeheimenissen‚Äô, een verplaatsbare, multidisciplinaire kunstinstallatie.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Wij zijn een vermogensfonds dat via financi√ęle bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button