Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Week van gebed in Zwolle over goed doen en recht

Zwolle – De Week van gebed voor eenheid van christenen vindt dit jaar plaats van 15 t/m. 22 januari. Deze bijzondere week moedigt kerken en/of geloofsgemeenschappen aan om, dichtbij en ver weg, goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht in Zwolle is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid, ontrouw, machtsmisbruik en racisme, binnen en buiten de kerk.

Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema, Doe goed, zoek recht, is dit jaar aangedragen door christenen uit de Amerikaanse staat Minnesota. Ook in Zwolle zijn er vanaf zondag 15 januari interkerkelijke gebedsbijeenkomsten en vieringen, vindt er bijvoorbeeld een kanselruil plaats tussen de kerken in Dieze, zijn er gebedswandelingen, is er een Lectio Divina bijeenkomst op donderdagochtend in de Oosterkerk, en is er op zaterdag St. Agnesdag een fietstocht vol inspiratie langs de plekken van Agnietenkloosters in Zwolle e.o. . Elke dag zijn er bijeenkomsten in het teken van de Week van Gebed. Het overzicht is vanaf 11 januari te vinden op de website van de kerken in Zwolle ( www.kerkenvanzwolle.nl en op de diverse sites van deelnemende kerken) Ieder die mee wil bidden, praten, vieren, wandelen, fietsen is hartelijk welkom.

Zwolle heeft een bijzondere relatie met het thema van deze Week van Gebed : Goed doen en recht zoeken.
Op 31 oktober 2007 werd op de deur van de Jeruzalemkerk in Assendorp het landelijk Micha Manifest gespijkerd, ondertekend door zo goed als alle kerkkoepels en christelijk landelijke organisaties van Nederland, van links naar rechts. Het thema van het Micha Manifest was : Goed en recht doen. Een oproep van de profeet Micha in het Bijbelboek Micha 6 : 8. Ruim 15 jaar later staan de kerken en/of geloofsgemeenschappen, samen met de stad, opnieuw stil bij die oproep. Wat is er veranderd ?

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, SKIN en netwerk MissieNederland. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button