112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opvallend! vuurwerkslachtoffers IJsselland dit jaar 1 minder dan in 2e coronajaar

Zwolle – Op de Spoedeisende Hulp posten in de Veiligheidsregio IJsselland zijn rond de afgelopen jaarwisseling 19 vuurwerkslachtoffers behandeld. Dat is er 1 minder dan in het coronajaar 2021/2022. Toen ging het om 20 slachtoffers. Dat blijkt uit cijfers van VeiligheidNL.

Opvallend omdat er toen een vuurwerkverbod gold. Slechts 4 van de 24 andere regio’s In Nederland hadden in het 2e coronajaar ook meer slachtoffers. Dat waren Brabant-Noord, Drenthe, Gelderland-Midden en Noord-Holland-Noord.

1e coronajaar wel veel minder slachtoffers

Even terugkomend op onze regio IJsselland want het eerste coronajaar was er wel een duidelijk verschil te zien.  Toen waren er slechts 3 vuurwerkslachtoffers die op de eerste hulp behandeld moesten worden. Het laatste pré-corona jaar 2019/2020 werden in deze regio 10 slachtoffers geregistreerd. Het gaat om de ziekenhuizen in Zwolle, Deventer en Hardenberg.

Landelijke vuurwerkslachtoffers

Het veel lagere aantal vuurwerkslachtoffers in het eerste coronajaar is ook landelijk goed te zien. In het pré-coronajaar lag het aantal slachtoffers op 385, het eerste coronajaar met vuurwerkverbod op 10. Het jaar daarop 2021 / 2022 liepen de cijfers toch weer op ondanks het vuurwerkverbod. De teller stond toen op 256. Dit jaar was het met 389 weer terug op het oude niveau van voor corona.

Bekijk hieronder de cijfers

 

4 vuurwerkslachtoffers en 1 persoon met alcoholvergiftiging binnengekomen bij Isala

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button