KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Week tegen Kindermishandeling in regio IJsselland

Zwolle – Van 16 tot en met 22 november 2020 is er de Week tegen Kindermishandeling. Een moment waarop men de strijd tegen kindermishandeling nog eens in de spotlights zet. De regio IJsselland houdt een aantal activiteiten, waaronder een ochtendwebinar voor professionals, met als thema ‘Leren van elkaar’. De week werd geopend met een Filmpje waarin lokale bestuurders en de directeur van Veilig Thuis IJsselland, een statement afgeven over het onderwerp kindermishandeling.

Juist nu extra aandacht voor kwetsbare kinderen
Corona zorgt bij meer mensen voor financiële zorgen en minder sociale contacten. Het is daarom juist in deze tijd extra urgent om aandacht te houden voor kindermishandeling. Ieder kind is er één te veel. Samen kunnen we kindermishandeling tegengaan. Door ervaringen te delen kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren.

Webinar voor professionals

Op maandag 16 november was er een inspirerend ochtendwebinar met als thema ‘Leren van elkaar’. De verbinding is gevormd door verhalen van ervaringsdeskundigen. Sprekers als Henrica Elburg, aandachtsfunctionaris kindermishandeling & huiselijk geweld van Isala en een ervaringsdeskundige van Team Kim deelden hun expertise. Vanuit verschillende invalshoeken is het onderwerp kindermishandeling besproken. Tevens zijn nieuwe inzichten en inspiratie meegegeven die de professionals in hun dagelijkse werk kunnen toepassen. Er namen 500 professionals deel aan de onlinebijeenkomst die is gehouden door de elf gemeenten in de Regio IJsselland, Isala, Kadera en Veilig Thuis IJsselland.

Week tegen Kindermishandeling

De Week tegen Kindermishandeling houdt men jaarlijks. Door heel Nederland vinden er activiteiten plaats om aandacht te vragen voor kinderen die opgroeien in onveilige gezinssituaties. Het gaat om ruim 118.000 kinderen.

Kom in actie!

Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat, kan de cirkel van geweld in gezinnen, doorbreken. Klik https://www.weektegenkindermishandeling.nl/ voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button