EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterstofauto Windesheim studenten deelnemer Shell Eco Marathon

Een groep van 25 studenten van Windesheim doet op 21 mei mee met de Shell Eco Marathon in Rotterdam.  Het Blue Racing Team van Windesheim heeft daarvoor in een half jaar tijd een ‘Urban car’ gebouwd die op waterstof kan rijden.

Justin Klein en Hanne Brinks, beiden studerend aan Hogeschool Windesheim en projectleider bij het Blue Racing team:  ‘We gaan met de auto meedoen met de Shell Eco Marathon. Daar willen we met onze Urban car met slechts één liter waterstof een zo groot mogelijke afstand afleggen. De auto die het minste brandstof verbruikt heeft gewonnen.’

Om de auto zo licht mogelijk te maken is het vervaardigd van carbon. Ook 3D printer technieken zijn gebruikt om bijvoorbeeld onderdelen te fabriceren.

Shell Eco Marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië.

De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button