Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Ook Fabian Dossett verkast naar VDK Gent

In navolging van Wouter ter Maat verruilt ook Fabian Dossett komende zomer Landstede Volleybal voor VDK Gent. De 24-jarige middenman heeft een contract voor één jaar getekend bij de Belgische eredivisionist. “Dit is een fantastische stap. Ik heb altijd al eens in het buitenland willen spelen en ik krijg nu de kans bij deze ambitieuze club”, stelt Dossett, die de afgelopen twee jaar het Landstede-shirt droeg en twee keer met de Zwolse formatie de ‘triple’ (landstitel, beker en supercup) won.

“Gent toonde in februari of begin maart al interesse, maar toen heb ik aangegeven dat ik mij eerst wilde richten op de competitie. En na de finalereeks om het landskampioenschap hebben zij zich vervolgens opnieuw gemeld en toen ben ik er serieus over na gaan denken”, vertelt Dossett, die na lang wikken en wegen de knoop heeft doorgehakt. “VDK Gent is een ambitieuze club. Het afgelopen seizoen hebben zij de play-offs net gemist, maar het team beschikt over veel jonge spelers en blijft grotendeels intact. Daarnaast komen Wouter en ik er nu bij, dus wij gaan volgend seizoen vol voor een plek in de play-offs. Ik denk dat ik dat niveau ook aankan”, aldus de middenman, die er naar uit kijkt om met de jonge spelers in België te werken. “Wat dat betreft is het team vergelijkbaar met dat van Landstede Volleybal en hier is het mij ook prima bevallen.”

Op de afgelopen twee jaar in Zwolle kijkt Dossett zeer positief terug. “Het was fantastisch. Wij hadden een heel leuk team en het is bij de club gewoon allemaal heel goed geregeld. De randvoorwaarden waren perfect, met geweldige fans en een betrokken bestuur. Bovendien was het de afgelopen twee jaar zeer prettig om met Redbad Strikwerda te werken. Mede door hem ben ik in 2013 naar Landstede volleybal gekomen. Ik ben in de afgelopen twee jaar en met name het afgelopen seizoen denk ik heel erg gegroeid. Al met al ben ik Redbad en iedereen bij de club meer dan dankbaar voor de afgelopen periode. En wie weet zal ik in de toekomst het gele Landstede-shirt nog eens dragen.”

Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke is trots op de ontwikkeling die Dossett in Zwolle heeft doorgemaakt. “Eén van onze doelstellingen is om spelers klaar te stomen voor de grote competities en/of de nationale selectie. Wij zijn dus heel trots dat Fabian deze stap maakt. Natuurlijk is het jammer om een goede speler die alles heeft gewonnen te laten gaan. Maar na het fantastische jaar dat hij heeft gehad, als één van de beste blokkeerders van Nederland, was het niet geheel onverwacht. We zijn blij voor hem en zien hem in de toekomst graag weer terugkomen.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button