CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wachten voor de medicijnautomaat

Zwolle – Maandagmiddag, bij de Benu-apotheek de Trommel in Zwolle-Zuid. Het is rustig binnen. Rode linten en wat kratten moeten het baliepersoneel beschermen. Er mogen niet meer dan drie klanten naar binnen. Eén van de assistentes is erg druk met het vullen van de medicijnautomaat.

En die zit bommetjevol met medicijnen. Want mensen lopen in deze tijden liever niet meer de apotheek binnen en gaan vol voor de afhaalautomaat. En waar het binnen dus rustig is met de klanten passeren in een paar minuten tijd heel wat afhalers bij de automaat aan de buitenmuur.

Met een afhaalberichtje in de mail dat het recept klaar ligt kun je naar de automaat. Typ de code in die je gekregen hebt en de machine gaat draaien naar het vakje waarin jouw medicijnen liggen. Alleen nog even opentrekken en klaar is kees. Wel even bevestigen dat je de medicijnen er uit hebt gehaald. En dan gaat het deurtje weer dicht.

Voor iedereen die dit ook wel wat lijkt? Bij een aantal apotheken in Zwolle, zoals de Benu apotheken en Apotheek Diezerpoort,  hebben ze een medicijnautomaat. Via de website van de apotheker kun je je aanmelden.

Medicomaat aan de Thomas A Kempisstraat

 

Foto: © RTV Focus – Benu Apotheek Zwolle-Zuid
Foto: © RTV Focus Zwolle

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button