KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum woensdag voor beker naar Twello

Zwolle – Berkum speelt woensdagavond in de 1/8e finale van de strijd om de Districtsbeker Oost een uitwedstrijd bij Voorwaarts Twello. De Zwollenaren krijgen daar een tegenstander die in een prima vorm lijkt te steken.
De ploeg uit Twello komt uit in de zondagse 1e Klasse D en doet het daar de laatste weken uitstekend.

Voorwaarts begon eind januari met een imposante opmars, won vier keer op rij en is inmiddels op de zesde plaats van de ranglijst beland. Afgelopen zondag was de Gelderse equipe veel te sterk voor Berghem Sport, dat met een 3-0 nederlaag naar huis is gestuurd. Dani Hasic bracht Voorwaarts in de 11e minuut op voorsprong en vlak voor rust maakte Bruce Schotman er 2-0 van. Toen na een uur voetballen Cengizhan Genc de derde Voorwaarts-goal maakte was de wedstrijd beslist, ondanks het feit dat Voorwaarts de pannen niet van het dak speelde.

Niet tevreden

De trainer van Voorwaarts is Berthil ter Avest. De voormalige prof van onder meer FC Twente en Borussia Mönchengladbach was na afloop van het duel tegen Berghem zeker niet tevreden over het spel van zijn ploeg. “We zijn niet echt in de problemen geweest, maar waren slordig in de opbouw en maakten aan de bal de verkeerde keuzes. Doe je die twee dingen wel goed dan win je met 6-0 of 7-0. Maar je kunt niet ontevreden zijn met drie punten,” liet hij weten aan dagblad De Stentor.

Afgelast

Berkum staat er in de 4e Divisie B niet bepaald florissant voor, al biedt het spel van de laatste weken zicht op verbetering. Afgelopen zaterdag is de streekderby van de Zwollenaren tegen Olde Veste vanwege de sneeuwval afgelast, maar een week eerder speelde de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet onverdienstelijk met 1-1 gelijk bij middenmoter WV-HEDW in Amsterdam. Berkum staat echter nog steeds op de riskante 12e plaats van de ranglijst en heeft de veilige haven nog lang niet bereikt.

De bekerwedstrijd Voorwaarts Twello-Berkum wordt woensdag geleid door scheidsrechter Stan Smit uit Raalte, die op Sportpark De Laene aan de Kerkweg 2A in Twello om 20.00 uur af laat trappen. De winnaar van dit duel speelt op zaterdag 8 april in de kwartfinale van het Districtsbekertoernooi thuis tegen de winnaar van de bekerwedstrijd tussen AZSV en SC Bemmel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button