KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Roosje voor ‘Bouwer van Zwolle’ Anneke van de Pavert

Zwolle – Woensdag 8 maart ontving Anneke van de Pavert het traditionele roosje uit handen van Pvda-raadslid Luna Koops en burgerraadslid Hettie van Aalderen. Dat mevrouw Van de Pavert het porseleinen roosje ontving op Internationale Vrouwendag is geen toeval. Anneke zet zich al jarenlang met hart en ziel in voor de rechten van de vrouw.

Dit doet ze vanuit het Zwols vrouwenplatform, en destijds ook vanuit haar werk voor de Abvakabo FNV en het onderwijs. ‘Bouwer van Zwolle’ Anneke was zichtbaar blij verrast met het porseleinen roosje en nam deze dankbaar in ontvangst.

Unieke porseleinen roosjes

Dit kleinood is speciaal in opdracht van de lokale PvdA vervaardigd door kunstenares Everdien Post. “Porselein is prachtig teer en kwetsbaar materiaal, maar je kunt er hele krachtige vormen mee maken. En kracht is ook waar de ontvangers van deze roosjes voor staan en ons geven.” Aldus Post.

Illustere Zwollenaren

Een aantal illustere Zwollenaren gingen Anneke van de Pavert voor. Bijvoorbeeld: Joop van Ommen voor zijn inzet voor de daklozenopvang, “straatdokter” Rouzbeh Zoubin, Bertus van der Weerd vrijwilliger van PEC Zwolle. Ook organisaties komen in aanmerking voor een roosje. In december 2021 was het nog De Nooterhof, die vanwege de nimmer aflatende aandacht voor natuureducatie een roosje ontving.

Bouwer van Zwolle

Het roosje is een initiatief van de plaatselijke afdeling van de PvdA en wordt sinds 2017 een of meerdere malen per jaar uitgereikt aan een ‘Bouwer van Zwolle’. Dit is een inwoner of organisatie van de stad die zich inzet om Zwolle mooier, groener, liever en socialer te maken. Zo’n Zwollenaar doet dit werk vaak in stilte. Juist daarom mag zo’n stille kracht wel eens in het zonnetje worden gezet. Iedereen die zo’n bouwer kent mag een Zwollenaar voordragen voor zo’n roosje. Stuur een e-mail naar zwolle.pvda@gmail.com met in het kort waarom deze Zwollenaar zo’n roosje verdient.

Gerelateerde artikelen

Back to top button