KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum in extra tijd de pineut bij DETO

Zwolle – VV Berkum heeft bij DETO Vriezenveen met 2-1 verloren, nadat de Zwollenaren lange tijd op voorsprong stonden. De winnende treffer viel in blessuretijd en dat betekende de zoveelste keer dat Berkum door deze ‘Angstgegner’ op de valreep gevloerd werd.

“Bij beide tegengoals stonden we niet goed, maar we kregen er ook geen druk op en we lieten de ruimtes te groot worden,” constateerde de ontevreden Berkum-trainer Arno Hoekstra, nadat zijn ploeg voor de eerste keer sinds eind februari was geklopt.

Van richting veranderd

Na een van beide kanten weinig overtuigend begin nam Berkum, na iets meer dan een kwartier, met enig fortuin de leiding. Toen Mike van Ekeren van flinke afstand uithaalde werd zijn schot in de DETO-defensie van richting veranderd. Daardoor was doelman Roberto Stopel kansloos en vloog de bal onhoudbaar in de kruising: 0-1. De Tukkers probeerden vanzelfsprekend wat terug te doen, maar schoten van Melvin Degenaar en Sten Knol vlogen over en naast, terwijl een venijnige vrije trap van Karlo Borghuis door Berkum-keeper Huib Veurink uit de korte hoek werd gebokst.

Na de hervatting zette DETO steeds meer druk, waarbij Degenaar al vrij snel niet wist te profiteren in kansrijke positie. In de 74e minuut leek de thuisclub toch langszij te komen, maar Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen verijdelde dat door de bal van zijn doellijn weg te halen. Een minuut later sloeg DETO echter alsnog toe en gezien het spelbeeld was dat ook niet onverdiend. Uit een corner werd de bal vanaf de zijkant voorgezet door Borghuis en in het Zwolse strafschopgebied stond de meegekomen Tom Koelman véél te vrij, waardoor de boomlange verdediger de 1-1 binnen kon koppen.

Kater

Toen het op een puntendeling uit leek te lopen kreeg Berkum in de extra tijd een droomkans om alsnog met de volle buit te gaan strijken. Na een voorzet van Hermen Dam haalde Finn van Kommer van dichtbij hard uit, maar DETO-keeper Stopel werkte de inzet met zijn voet op miraculeuze wijze nog naast. Een minuut later werd de kater voor de Zwollenaren compleet. Een vrije trap werd niet goed verwerkt in de Berkum-defensie, waardoor Sten Knol de 2-1 binnen kon frommelen. Nadat Berkum thuis in de extra tijd twee punten had laten liggen tegen DETO bleef het nu dus, opnieuw in extremis, zelfs helemaal met lege handen achter.

Door dat zure verlies zakte Berkum in de 4e Divisie B één plek naar de negende plaats, maar in de derde periode staan de Zwollenaren nog steeds gedeeld eerste. De ploeg van trainer Hoekstra, die ook in de finale van de Districtsbeker is gekomen, heeft het dus nog steeds in eigen hand om het seizoen toch nog met prijzen af te sluiten.

DETO Vriezenveen-Berkum, 6 mei 2023

Eindstand: 2-1 (0-1)
Scheidsrechter: Remon Tulen
Doelpunten: 17. Mike van Ekeren (0-1), 75. Tom Koelman (1-1), 90+4. Sten Knol (2-1)
Gele kaarten: Boaz Rahajaan, Derk Fuller, André Toering (teammanager) (Berkum), Tim Bongers, Coplan Soumaoro (DETO)

Opstelling Berkum

Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Boaz Rahajaan (85. Hermen Dam), Björn Bakker (51. Ivar Nijboer), Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Lars van Gerner, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (85. Derk Fuller), Giorney Rojer (67. Finn van Kommer)

Opstelling DETO Vriezenveen

Roberto Stopel, Mert Baglar (65. Marciano Stulen), Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Hans Matti (65. Bas Postma), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Kai Wesselink, Melvin Degenaar (65. Diego van der Weide), Ferdi ter Avest

Gerelateerde artikelen

Back to top button