KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum doet zich tekort bij Be Quick 1887

Zwolle – VV Berkum is bij Be Quick 1887 op 0-0 blijven steken, maar had dat duel al vóór rust in haar voordeel kunnen en moeten beslissen. De Zwollenaren kregen legio kansen maar verzuimden op de beslissende momenten door te drukken en gingen zo naar huis in de zure wetenschap dat ze twee punten in Groningen hadden laten liggen.

“In de eerste helft waren we oppermachtig, toen ging alles goed maar helaas niet het benutten van de kansen,” stelde Berkum-trainer Eduard Lindeboom vast. “Be Quick werd later wat dreigender, maar wij hebben wél laten zien dat wij kunnen domineren en kansen kunnen blijven creëren.”

Op eigen helft terug

Direct na het startsignaal leek Be Quick uit een corner gevaarlijk te worden maar de kopbal ging over en dat was in het eerste bedrijf eigenlijk het enige Groningse wapenfeit. De thuisclub trok zich bij Zwols balbezit massaal terug op eigen helft en het wachten leek op de openingsgoal van Berkum. Die leek ook al snel te vallen maar Nick Kleen, aangespeeld door collega-flankspeler Vince van den Anker, schoot vrij voor het Be Quick-doel naast.

Ook Van den Anker was daarna dicht bij succes maar kwam nét tekort, terwijl een schot van Dean Vreugdenhil niet meer dan een corner opleverde. De boomlange Be Quick-doelman Stein Barkhuis kreeg nog nét een hand achter een vuurpijl van Jorben Nieuwenhuis en na iets meer dan een half uur kon ook Lars Miedema een goede mogelijkheid niet verzilveren.

Geblokt

Enkele minuten na rust kreeg Miedema opnieuw een flinke kans, maar nu werd zijn schot vlak voor de doellijn geblokt. Daarna was het minder éénrichtingsverkeer want na enkele wissels kwam Be Quick er gaandeweg beter in. Zo vloog Guus Broekema na bijna een uur de diepte in maar zijn schot werd gekeerd door Berkum-doelman Huib Veurink, die daarna ook een kogel uit de rebound knap onschadelijk maakte. De bezoekers kwamen ook goed weg toen krap 10 minuten voor het slot een knal van Nagesh Amatsaleh op de Zwolse doellat ketste, maar hadden daarna toch weer mogelijkheden om de winst alsnog te pakken.

De knap spelende keeper Barkhuis en zijn defensie bleven echter op de been, waarmee de remise een feit was. Daar was Berkum ronduit ontevreden mee, maar door het gebrek aan scorend vermogen hadden de Zwollenaren dat, niet voor het eerst dit seizoen, toch echt aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Lindeboom blijft daardoor in de middenmoot van de 4e Divisie D hangen terwijl ze juist in dit duel flinke stappen had kunnen maken.

Be Quick 1887-Berkum, 7 oktober 2023

Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Joshua Kuipers
Gele kaart: Gelo Windster (Be Quick 1887)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis (84. Cairo van Wijnsberge), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Lars van Gerner, Mike van Ekeren, Dean Vreugdenhil (69. Maxwell van Dijk), Nick Kleen, Lars Miedema (88. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker

Opstelling Be Quick 1887: Stein Barkhuis, Marshelon Pourier, Yoran Cats (46. Guus Broekema), Gelo Windster, Hugo Stoker, Sil Kramer, Joris Reiziger, Darren Wevers (58. Sven van der Velde), Nagesh Amatsaleh, Robbin van Kooten, Mark Versteegen

Gerelateerde artikelen

Back to top button