112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijspraak en taakstraf voor vechtpartij op Kingdance

Zwolle – Vrijspraak voor de ene broer en een taakstrak voor de andere. Dat is het oordeel van de Rechtbank Overijssel over twee broers uit Steenwijk die tijdens Kingdance 2017 ruzie kregen met een bezoeker van het festival.

Tijdens het dancefestival kreeg de 23-jarige Michel K. ruzie met de nieuwe vriend van zijn ex vriendin, nadat hij haar wilde aanspreken op haar gedrag. Deze ruzie escaleerde met als gevolg dat de man de nieuwe vriend op het hoofd sloeg met zijn linkervuist. Vervolgens heeft de broer van verdachte, de eveneens 23-jarige Robin, geprobeerd om de ruzie te stoppen door zijn broer en het slachtoffer uit elkaar te halen. Daarbij heeft hij het slachtoffer twee keer geduwd om hem weg te houden.

De rechtbank Overijssel veroordeelt Michel K. tot een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van 1 jaar voor mishandeling. Zijn broer Robin, wordt vrijgesproken voor geweldpleging. Hij zou het geweld hebben willen stoppen door zijn broer en het slachtoffer uit elkaar te halen. De rechtbank acht deze verklaring geloofwaardig en is op basis hiervan van oordeel dat de intentie van de man gericht was op het doen stoppen van het geweld.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren