Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. De Blauwvingers vinden zichzelf terug op de twaalfde plek op de ranglijst. Vitesse is de huidige nummer zeven.

Eerder dit seizoen liep PEC Zwolle thuis tegen een 0-2 nederlaag aan. Die stand was bij rust al bereikt door twee doelpunten van Tim Matavz. De spits brak twee weken later, op 30 september zijn kuitbeen en stond maandenlang aan de kant. Op 30 maart precies een half jaar na de onfortuinlijke uitwedstrijd bij Feyenoord, maakte de aanvalsleider tegen ADO Den Haag zijn rentree.

Vitesse strijdt nog altijd om een plekje voor de play-offs voor een Europa League-ticket, met Willem II en FC Groningen als voornaamste concurrenten, maar liep de afgelopen weken wel veel averij op. Van de laatste zes wedstrijden werd er niet één gewonnen. Wel werd er vijfmaal gelijkgespeeld. De ploeg van trainer/coach Leonid Slutskiy is mede daardoor de koploper als het gaat om remises dit seizoen. Al elf keer werden de punten gedeeld.

PEC Zwolle bewees zich vorig weekend in Tilburg een slechte dienst door met 2-0 te verliezen bij Willem II. Zo hoog mogelijk eindigen, dat is nu waar de ploeg van trainer/coach Jaap Stam zijn zinnen op heeft gezet. De achterstand op ADO Den Haag en sc Heerenveen bedraagt respectievelijk één en twee punten. Vitesse staat daar weer boven met negen punten meer. Thomas Lam moet het duel tegen Vitesse, maar ook de daaropvolgende drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. De Fins international brak zijn middenvoetsbeentje in het Koning Willem II stadion. Voor hem rest niets anders dan revalideren en de blik richten op het nieuwe seizoen.

Voor de vierde keer dit seizoen is ‘Team Kuipers’ de arbitrage bij een duel van PEC Zwolle. Eerder floot Björn Kuipers, bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra het uitduel met FC Emmen en de thuiswedstrijden tegen PSV en FC Utrecht. Official is Edgar Bijl. In de Zeister bossen kijkt VAR Clay Ruperti mee, geassisteerd door Rob Langeland. PEC Zwolle wordt in Arnhem gesteund door 369 supporters.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button