Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zondagmiddag treffen PEC Zwolle en ADO Den Haag elkaar in de vijftiende speelronde van het seizoen. Het duel tussen de huidige nummers 6 en 15 van de ranglijst gaat om 12.30 uur van start.

Het is de negende keer dat dit duel plaatsvindt op Zwolse bodem. PEC Zwolle wist in die wedstrijden vijf keer de drie punten over de streep te trekken. Er werd drie keer gelijk gespeeld en de Hagenezen slaagden er eenmaal, maar liefst elf jaar geleden, in met de winst naar huis te gaan. De laatste keer dat de Blauwvingers uitkwamen tegen ADO Den Haag was vorig seizoen op zondag 30 maart in de Hofstad. De ploegen speelden toen met 1-1 gelijk door doelpunten van Maikel van der Werff en Roland Alberg. Een half jaar daarvoor boekten de Zwollenaren in eigen huis een overtuigende 6-1 overwinning. Mustafa Saymak en Fred Benson wisten beiden twee keer tot scoren te komen, waarna aanvoerder Bram van Polen en Giovanni Hiwat er in de laatste tien minuten nog een schepje bovenop deden. Aan Haagse kant zette Mathias Gehrt de eretreffer op zijn naam.

PEC Zwolle kent deze eerste helft van het seizoen een goede thuisbalans. Van de zeven gespeelde thuiswedstrijden werd vijfmaal gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld. Alleen tegen FC Twente wisten de Zwollenaren de winst niet veilig te stellen. De geschiedenisboeken zijn PEC Zwolle echter niet goed gezind in de maand december. Sinds 1980 won de club geen enkel eredivisieduel in deze maand. De Blauwvingers zijn zodoende al 29 wedstrijden zonder overwinning in de decembermaand.

De ploeg van ADO-trainer Henk Fraser wist dit seizoen nog geen uitwedstrijd te winnen. Thuis kwamen de Hagenezen drie keer tot winst tegen FC Groningen, FC Dordrecht en Willem II. De verdediging van PEC Zwolle dient zondag wel op scherp te staan, want ADO Den Haag beschikt over de topscorer van de Eredivisie: Michiel Kramer zette tot nu toe tien doelpunten op zijn naam in de competitie.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Blom. Langkamp, Van Dongen en Blank assisteren hem daarbij. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit duel! Schroom niet en kijk hier hoe aan entreebewijs te komen en juich PEC Zwolle naar voren. Ben je zondag niet in staat om naar de wedstrijd te komen? Volg het duel dan via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Uiteraard zendt FOX Sports de wedstrijd ook rechtstreeks uit.

Meest recente ontmoetingen:
20 oktober 2013 PEC Zwolle – ADO Den Haag 6-1 (Eredivisie)
12 mei 2013 PEC Zwolle – ADO Den Haag 4-2 (Eredivisie)
16 december 2007 FC Zwolle – ADO Den Haag 2-1 (Eerste Divisie)
19 oktober 2003 FC Zwolle – ADO Den Haag 1-2 (Holland Casino Eredivisie)
21 oktober 2001 FC Zwolle – ADO Den Haag 1-0 (Gouden Gids Divisie)
29 april 2001 FC Zwolle – ADO Den Haag 2-0 (Gouden Gids Divisie)

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button