Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Film ‘Aanmodderfakker’ nu in Fraterhuis

Drievoudig Gouden-Kalfwinnaar

Tragikomisch coming-of-age-verhaal met Gijs Naber (Gouden Kalf beste acteur) als de eeuwige student Thijs die wordt wakker geschud door de jonge, ambitieuze Lisa.

Verhaal

De 32-jarige Thijs sloft zorgeloos door het leven. Dat is gevuld met bier, vrouwen, hangen met zijn huisgenoot en af en toe wat werken in een sfeerloze mediagigant. Hij is tevreden met zijn relaxte leven en zit in tegenstelling tot zijn leeftijdgenoten niet vast aan een koophuis, kind en vrouw. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij niet haar semi-perfecte gezin aan, maar de oppas: de 16-jarige Lisa, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities en een uitgestippeld plan voor haar leven. Zij heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en boort een diepweggestopte onvrede over zijn eigen passiviteit aan. Deze film van regisseur Michiel ten Horn won drie Gouden Kalveren: Beste Film, Beste Acteur en Beste Scenario.

Data

‘Aanmodderfakker’ is van 4 tot en met 17 december 2014 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

“Aanmodderfakker is een typische “eeuwige” jongeren cultuur, met een focus op de Mediamarkten van deze wereld. Winnaar van 3x een Gouden Kalf in 2014! Vanaf nu in Zwols Fraterhuis, hoera …”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button