Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Volgende week een beetje lente

Zwolle – We moeten er nog even op wachten, maar de meteorologen van Weerplaza voorzien een forse weersverbetering. Tot en met maandag is de paraplu nog geregeld nodig en waait het af en toe stevig. Wel breekt zondag en maandag de zon al vaker door. Echt beter wordt het vanaf dinsdag. De zon schijnt vanaf die dag geregeld en zeer waarschijnlijk blijft het ook de rest van de week droog. Doordat de wind ook veel rustiger zal zijn, ruilen we vanaf dinsdag het herfstweer in voor lenteweer.

Weerplaza verwacht overigens geen bijzonder hoge temperaturen. Eind februari liep de temperatuur plaatselijk op tot twintig graden, maar dat is de komende week nog niet mogelijk. Dinsdag is het een graad of tien en later in de week wordt het dertien tot zestien graden.

De grote weersomslag wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied. De afgelopen dagen waren lagedrukgebieden de baas in onze omgeving, maar na het weekend stijgt de luchtdruk snel. Het hogedrukgebied trekt via de Azoren naar ons land en zorgt voor rustig weer en droge lucht. Slecht weer wordt op afstand gehouden. Hoe lang het hogedrukgebied stand zal houden, is nog onzeker, maar Weerplaza verwacht in ieder geval van dinsdag tot en met vrijdag lenteweer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button