Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar ijzersterk ACV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ACV, dat vooral thuis ijzersterk is. De Assenaren, nummer drie op de ranglijst van de Hoofdklasse B, verloren hun allereerste thuisduel in september maar bleven daarna het héle seizoen ongeslagen in eigen huis.

“ACV is de favoriet, maar wij zitten de laatste weken in een goede flow en als we met honderd procent inzet voor elkaar willen werken kunnen we daar een resultaat halen,” verwacht Berkum-spits Michel van Aggele. “En het wordt nu ook wel eens tijd dat ze bij ACV tegen een tweede thuisnederlaag aanlopen….”

Periodetitel

ACV pakte dit seizoen direct een prijs doordat de ploeg van trainer Fred de Boer de eerste periodetitel greep. Daarna bleken de Drenten echter ‘buiten de deur’ toch af en toe kwetsbaar. Ook twee weken geleden ging ACV met lege handen naar huis, al was de 2-1 nederlaag, na een penalty tegen in de laatste minuut, bij koploper Staphorst natuurlijk geen schande. Vorige week blameerde de Assenaren zich echter toen ze door tweedeklasser BCV uit het toernooi om de Districtsbeker Noord werden geknikkerd. ACV nam met grote regelmaat het vijandelijke doel onder vuur maar kwam pas een kwartier voor tijd op 0-1 door Guus de Vries. Toen BCV een minuut later alweer langszij kwam was Leiden in last voor ACV, waar toen alles mis liep. Dat was ook het geval in de beslissende penaltyserie, waarin Robert Talens namens ACV op de paal schoot en ploeggenoot Nande Wielink de lat raakte. BCV nam de strafschoppen wél goed en plaatste zich zo verrassend voor de kwartfinale.

Afgelopen zaterdag revancheerde ACV zich echter knap door met 1-2 te winnen bij directe concurrent Urk. Een compact spelend ACV kwam op 0-1 door Marco van der Heide, kon daarna vanuit een gesloten defensie loeren op verdere kansen en zag invaller Jonah van der Werf diep in de tweede helft de 0-2 binnen koppen. Urk kwam pas in de laatste minuut tot de aansluitingstreffer en kreeg daarna zelfs nog kansen op de gelijkmaker maar wist die, te gehaast, niet te verzilveren.

Tij weer mee

Berkum, dat in oktober met 0-1 verloor van ACV, heeft na een tegenvallende periode de laatste tijd het tij weer wat mee. Twee weken geleden won het team van trainer Raymond Schuurman met 2-4 bij SVZW en vorige week haalden de Zwollenaren de kwartfinales van de Districtsbeker Oost door de zaterdagtak van Quick ’20 met 6-0 af te drogen. Afgelopen zaterdag won Berkum met 1-0 van SC Genemuiden, al was dat niet zonder enig fortuin. De bezoekers kregen vooral in de tweede helft kansen maar Berkum-keeper Dominic van Hoof hield zijn doel goed schoon, waarbij hij enkele keren ook hulp kreeg van de lat. Toen Chris van der Meulen kort voor tijd de 1-0 binnen prikte was Berkum drie belangrijke punten rijker.

Berkum steeg daarmee naar een negende plek en kan weer ‘naar boven’ kijken maar moet toch nog meer punten sprokkelen om zich echt veilig te spelen, terwijl tegenstander ACV weet dat ze geen steken meer mag laten vallen als ze mee wil blijven doen voor de hoofdprijs. De wedstrijd ACV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Victor Ris uit Groningen, die op het Catawiki-Sportpark aan de Kortbossen in Assen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button