KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stadkamer doopt Grote Zaal om tot Christa Westerhofzaal

Zwolle – Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag heeft Stadkamer zowel de workshopruimtes, als de Grote Zaal vernoemd naar Zwolse vrouwen. De oproep om Zwolse vrouwen te nomineren leverde 48 bijzondere inzendingen op. De jury, bestaande uit Hettie van Aalderen, Lucia de Vries en Samuela Evenboer, beoordeelde de indrukwekkende nominaties en selecteerden drie vrouwen naar wie men de ruimtes een jaar lang vernoemt.

Christa Westerhofzaal

De Grote Zaal zal dit jaar de Christa Westerhofzaal zal heten, ter ere van de recent overleden eigenaresse van Boekhandel Westerhof. 39 Jaar lang was zij de directeur en het gezicht van Boekhandel Westerhof. Daarnaast zette zij zich in voor het Hervormd Weeshuis, de Beiaardstichting, begraafplaats Kranenburg, het Zwollefonds en de Rotary.

Hermance Löhniszaal

De eerste workshopzaal heet dit jaar de Hermance Löhniszaal. Deze ruimte is vernoemd naar de eerste (onbetaalde) directeur van de Zwolse Openbare Leeszaal en Bibliotheek. Deze was destijds nog gevestigd aan de Kamperstraat 21. Men eert hiermee haar invloed op de leeszaal, die uiteindelijk is uitgegroeid tot de huidige Stadkamer.

Aleida Maria Nijland-Engelmoerzaal

De tweede workshopsruimte krijgt de naam Aleida Maria Nijland-Engelmoerzaal. Mevrouw Nijland-Engelmoer werd gekozen door de jury door haar bijzondere levensverhaal en de kracht die zij toonde in het opvoeden van haar grote gezin.

Een jaar lang zie je deze namen terug in Stadkamer. Wil je meer over de bijzondere vrouwen weten? Kom naar Stadkamer en scan de QR-codes die bij de naambordjes hangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button