MagazineNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voetbalkleding voor ‘Hart voor Zwolle’

Het is weliswaar nog geen 5 december, toch hebben we al vast voor Sinterklaas gespeeld. De (oude)  voetbaltenues van de PEC Zwolle Street League hebben namelijk een mooie bestemming gekregen.

Stichting Present, een van de goede doelen van PEC Zwolle United, werkt onder meer samen met het COA om het aanbod van vrijwilligers te coördineren die zich in willen zetten voor de vluchtelingen in de IJsselhallen.  Zo wordt er door vrijwilligers van Stichting Hart voor Zwolle wekelijks gevoetbald met de vluchtelingen. Een prachtig initiatief om deze mensen een stukje sportieve ontspanning te bieden.

Nu is het hebben van sportkleding natuurlijk geen eerste prioriteit voor de vluchtelingen, maar het is natuurlijk minder prettig om in je gewone kleren te voetballen. Door de wijziging van kledingsponsor bij PEC Zwolle, van Patrick naar Robey, zijn de teams van de PEC Zwolle Street League onlangs voorzien van nieuwe voetbaltenues. De ‘oude’ tenues zijn echter nog van prima kwaliteit. Daarnaast hadden we ook nog een aantal trainingspakken die niet meer gebruikt werden.  Voor ons reden genoeg om Present en Hart voor Zwolle eens flink te verrassen. En een verrassing was het zeker. Egbert Jan Tijssen van Hart voor Zwolle was zelfs een beetje sprakeloos. “Dit gaan de voetballers echt geweldig vinden. Vooral nu het wat kouder wordt, komen de trainingsjacks zeker goed van pas.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button