Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | Berkum voor periodetitel naar Zutphen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij FC Zutphen in de wetenschap dat de Zwollenaren daar met winst de tweede periodetitel in de 1e Klasse D binnen kunnen halen.
“Daar hoeft niemand ons dus nog voor te motiveren, we willen allemaal die prijs pakken,” verzekert Berkum-doelman Dominic van Hoof, die vorig seizoen nog bij Zutphen keepte. “Het gat tussen ons en de bovenste plaatsen is bovendien nog niet zo groot dat het onmogelijk is om dat weg te werken dus zullen we moeten winnen.”

Goede start

Zutphen ging dit seizoen uitstekend van start met een fraaie derde plaats in de eerste periode. Daarna ging het echter bergafwaarts met de ploeg van trainer Ron Olyslager. In de tweede periode pakten de Zutphenaren nog maar drie punten in acht duels en daarmee staan ze in de periodestand nu zelfs onderaan. Twee van die drie punten werden verzameld in de laatste twee wedstrijden, waarin gelijk werd gespeeld tegen WHC en uit bij directe concurrent Vroomshoopse Boys.

In die laatste wedstrijd miste Zutphen vijf basiskrachten en tijdens de wedstrijd vielen er ook nog spelers uit. Desondanks werd er, op het nippertje, een punt gehaald. Vroomshoopse Boys stond bij rust verdiend met 1-0 voor maar daarna kwam Zutphen langszij door een vrije trap van Wilco van Osch, nota bene de trainer van het tweede elftal, die als invaller in het veld was gekomen. Toen Vroomshoopse Boys in de 89e minuut op 2-1 kwam leek de strijd alsnog gestreden maar diep in blessuretijd zorgde Sebastian van Laar, ook al een invaller, met een fraaie actie toch nog voor een spectaculaire 2-2 remise.

Nuttig punt

Dat bleek later een zeer nuttig punt omdat alle onder Zutphen staande ploegen die dag verloren. Desondanks staan de Zutphenaren nog 10e in 1D, maar nét boven de plaatsen die aan het eind van de rit veroordelen tot de nacompetitie. Winst is voor de thuisclub dus essentieel om afstand te nemen van de gevarenzone. Dat de ploeg zeker thuis niet onderschat kan worden blijkt uit het feit dat FC Zutphen dit seizoen op eigen terrein enkel nog maar van koploper Go-Ahead Kampen heeft verloren. “Zutphen heeft veel pech gehad met al die blessures, maar er is veel jong talent en thuis zijn ze áltijd sterk,” waarschuwt Berkum-doelman Dominic van Hoof.

Voor Berkum is winst net zo nodig, in hun geval om het periodekampioenschap in de wacht te slepen. De Zwollenaren lieten vorige week een steek vallen toen ze in eigen huis niet verder kwamen dan 0-0 tegen KHC, een opponent waar Berkum het vaker moeilijk mee had. Daarmee bleef de lange ongeslagen serie weliswaar overeind en bleef Berkum derde in de 1e Klasse D, maar de afstand tot de bovenste plaatsen liep weer wat op. Door te winnen in Zutphen kan Berkum echter het eerste prijsje van dit seizoen pakken en blijft er ook zicht op verbetering op de algemene ranglijst.

Het voor beide ploegen belangrijke duel FC Zutphen-Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen, die zaterdag op Sportcomplex ’t Meijerink aan het Meijerinkpad in Zutphen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button