Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zwolle – Vrijdag speelt de hoofdselectie van PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit duel wordt gespeeld in het Kyocera stadion en begint om 20.00 uur. Beide elftallen staan in de competitie dichtbij elkaar. Zo staat PEC Zwolle op de tiende positie, met 32 punten uit 23 gespeelde wedstrijden. De tegenstander uit Den Haag staat één positie lager met 30 verzamelde punten.

Vorm

PEC Zwolle heeft na de winterstop zeven punten behaald uit zes competitiewedstrijden, waaronder de drie punten van afgelopen weekend tegen Feyenoord. De Hagenaren hebben een betere reeks na de winterstop neergezet. Zo behaalden ze uit de laatste zes duels tien punten. Afgelopen zondag was het een bijzondere dag voor ADO Den Haag-debutant Dennis van der Heijden. Nadat hij een kwartier voor tijd inviel tegen SBV Excelsior was hij direct twee keer doeltreffend, waardoor ADO Den Haag de drie punten mee terug naar de Hofstad nam.

Recente duels

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag in het IJsseldelta stadion in een 2-1 overwinning in het voordeel van het elftal van trainer/coach Ron Jans. Waar Mike Havenaar de score na 35 minuten opende voor de Hagenaren, bezorgden Sheraldo Becker en Lars Veldwijk het Zwolse elftal uiteindelijk de drie punten. De laatste keer dat beide elftallen elkaar in Den Haag troffen trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Door een doelpunt diep in de blessuretijd, stapten de Zwollenaren uiteindelijk met een 3-2 verlies de bus in. De recente duels staan hieronder.

19-09-2015 PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1
21-02-2015 ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2
07-12-2014 PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1
30-03-2014 ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1
20-10-2013 PEC Zwolle – ADO Den Haag 6-1

Meer informatie

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van arbiter Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Balder, Honig en Berben. Er reizen in totaal 180 supporters mee om PEC Zwolle aan te moedigen.

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button