Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Voedselverspilling tegengaan door weggeefkastjes

Zwolle – In meerdere Zwolse straten zijn ze al te vinden: weggeefkastjes. Vol met levensmiddelen, spelletjes en andere dingen zijn er negen kastjes gevuld. Zo hopen de oprichters iets goeds aan de samenleving bij te dragen. Wij gingen kijken bij een weggeefkastje aan de Heemskerckstraat. “De kastjes zijn voor iedereen toegankelijk”, aldus Kim Westendorp, initiatiefnemer van dit eerste kastje in Zwolle. Of je nu weinig of veel geld hebt, iedereen is welkom.

Kastjes

Naast de bestaande negen kastjes in allerlei Zwolse wijken is een tiende ook alweer in de maak. Mensen kunnen elke dag langskomen om er iets in te stoppen of er iets uit te halen. Met het concept hoopt Westendorp dat ze voedselverspilling tegen kan gaan.

Nadat iemand uit de straat een artikel over weggeefkastjes had gelezen in een krant uit een andere regio vond de buurt het een goed idee om dit ook in de Heemskerckstraat te doen. Dit weggeefkastje is begonnen als voedselruilkastje, maar er kunnen ook andere zaken mee geruild worden. Er zijn al kastjes in de Pierik, Holtenbroek, Zwolle Zuid, de Wipstrik, Stadshagen en de Aa-landen. Westendorp: “Onze doelstelling is om in elke wijk een kastje te plaatsen.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button