Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Voedselbank Zwolle zet zich vol in tijdens Week van de Armoede

Zwolle – Deze week is het de Week van de Armoede, een week waarin extra aandacht is voor mensen die leven onder de armoedegrens. De Voedselbank in Zwolle speelt een belangrijke rol in de armoedebestrijding. Zo helpen ze iedere week meer dan 300 huishoudens aan een pakket met levensmiddelen. RTV Focus Zwolle reed twee ochtenden mee met de chauffeurs van de Voedselbank-bus.

Donderdagochtend ging het richting het bedrijf Vitamine & Zo aan de Ceintuurbaan. Zij zijn één van de leveranciers van de Voedselbank. Melvin Veltman van het bedrijf, dat gezonde- en verse fruitboxen levert, vertelt over hun bijdrage: “Na een lange week van werken houden we aan het eind altijd wat fruit over. Dan kun je twee dingen doen: weggooien, maar dat willen we niet. Toen kwamen we uit bij de Voedselbank. De voedselbank is al langere tijd verbonden aan onze andere vestiging in Moordrecht. Sinds enkele maanden zijn we ook gevestigd in Zwolle. Gelijk vanaf de start leveren we nu ook hier aan de Voedselbank. ”

Melvin Veltman  van Vitamine & Zo – Foto © Matthijs van Os

Vitamine & Zo is niet het enige bedrijf dat levert aan de Voedselbank. Ook veel andere bedrijven waaronder zes supermarkten in Zwolle geven gul aan de instantie. Elke vrijdag gaan er een aantal vrijwilligers langs deze vijf Jumbo filialen en een Aldi filiaal. Om vervolgens terug te komen met een goed gevulde bus met eten en drinken.

Toch wordt de Voedselbank nog niet goed genoeg gevonden door mensen die het wel zouden kunnen gebruiken. “Jammer”, vind Ruud van Pelt van de Voedselbank. De chauffeur denkt dat een hoop mensen niet komen omdat ze het gênant vinden en zich er wellicht ook voor schamen.

Foto © Matthijs van Os

Wil je meer te weten komen over de Voedselbank in Zwolle? Dat kan. Zaterdag 19 oktober is er een open dag aan de George Stephensonstraat 30 in de Marslanden. Je kunt hier uitleg krijgen over de werkzaamheden en er worden ook rondleidingen gegeven. De open dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button