CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vier medewerkers Albert Heijn Diezerpoort posief getest op coronavirus

Zwolle – Bij vier medewerkers van de Albert Heijn in het centrum van Zwolle is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om medewerkers van het filiaal aan het Kleine Grachtje in winkelcentrum de Diezerpoort.

Jerina van Heck, woordvoerder van de Albert Heijn laat weten dat de besmettingen zijn opgelopen in de privésfeer en niet in de supermarkt zelf: “Albert Heijn is met 100.000 medewerkers een afspiegeling van de maatschappij. Helaas treft het coronavirus ons dus ook. Gelukkig is dat in de afgelopen maanden zeer beperkt gebleven, bijvoorbeeld te zien aan ziekteverzuim. Daarbij volgen we altijd de richtlijnen van de GGD op, met veilig werken en veilig boodschappen doen als prioriteit. Helaas zijn vier collega’s van de winkel in Zwolle, Diezerpoort Centrum, positief getest op het coronavirus. De medewerkers zijn in de privésfeer besmet geraakt. Deze collega’s zijn momenteel thuis en het gaat naar omstandigheden gelukkig goed met hen.”

De medewerkers zijn in de privésfeer besmet geraakt. Deze collega’s zijn momenteel thuis en het gaat naar omstandigheden gelukkig goed met hen. Jerina van Heck, woordvoerder Albert Heijn

Albert Heijn geeft aan in nauw contact te staan met de GGD om te waarborgen dat klanten en medewerkers zonder risico voor hun gezondheid naar de winkel kunnen komen om te werken en/of boodschappen te doen. “Hygiëne in de winkel is altijd al belangrijk en we leven alle richtlijnen op dat gebied na. Daarnaast hebben we diverse maatregelen genomen ten aanzien van hygiëne en om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, zowel voor klanten als voor medewerkers.”

Van Heck wil nog eens het belang van de regels benadrukken: “Het is belangrijk dat iedereen zich blijft houden aan de regels rondom 1,5 meter afstand in onze winkels, bij voorkeur alleen naar de winkel komt, een mandje of winkelwagentje gebruikt, contactloos betaalt en rekening houdt met onze medewerkers en elkaar. Er zijn schoonmaakstations met dispensers aanwezig.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button